08 / augusti 2022
Dardan klar som passare i Hylte/Halmstad
Dardan Lushtaku lämnar Vingåker och rollen som spiker för att bli passare igen – i svenska mästarlaget Hylte/Halmstad.
– En drömvärvning, säger tränaren Almir Ljutovac.

Lushtaku var tidigare passare i det svenska landslaget, men har under några år i huvudsak spelat som spiker i flera lag. Likaså i senaste klubben Vingåker där han återgick till positionen som passare mer och mer när det vankades avslutning av säsongen där laget gick till SM-semifinal.

– Det är en drömvärvning att få tillbaka en spelsugen och Dardan som passare. Han har väl varit lite på villovägar tycker jag, men nu har han bestämt sig att spela volleyboll på riktigt, på det han är bäst.

För det är som passare han är värvad till H/H.

– Det är väldigt bra att få en svensk passare inte behöva lägga ett proffskort på det, säger Ljutovac och syftar bland annat på Nemanja Vidovic som var med senast och dessutom utsågs till Årets Spelare i elitserien.

Dardan Lushtaku till Hallandsposten:

– Jag är väldigt motiverad för förra gången jag var i Hylte/Halmstad så vann vi inte. Jag har sagt att om jag återvänder någon gång ska jag lägga ned hela min själ i volleybollen och jag kommer göra mitt allra bästa. Hade jag vunnit med Hylte/Halmstad hade det varit lika stort som båda gulden med Falkenberg tillsammans, säger han.