08 / februari 2020
KFUM Göteborg VS RIG Falköping B 3-1
Revansch

KFUM Göteborg - RIG Falköping

3-0 (25-16, 16-25, 25-18, 25-16)

En lördag laget väntat länge på!
Man visst att det skulle blir en roligt match och laget var såklart också väldigt revanschsugna efter senaste mötet. Nu var det vi som var på hemmaplan och hade publiken på vår sida.

Första set började jämnt men snabbt efter det rycker man ifrån och skapar en stabil ledning. Detta genom framförallt vassa servar och få egna misstag. Man vinner första set med 25-16.

Andrea set börjar svajigt och RIG öser på för fullt. Det ska också understrykas att de är otroligt bra och inte lätta att stoppa, vilket innebär att man inte har råd att förlora för många poäng i rad. Tyvärr har man en och annan servemiss, anfallet funkar inte lika bra som i första set och detsamma gäller för mottaget. Efter två time-outer i mitten av setet blir nivån lite bättre men inte tillräckligt. RIG vinner andra set med 25-16.

Alla vad som gäller. Nästa set är det viktigaste för då har ännu inget av lagen press på sig. Setet börjar och fortsätter jämnt. Man hittar tillbaka till sitt spel men motståndarna har också ökat efter första set. De gör lite misstag och man får en del servepoäng som leder till en ledning. Efter att ha anfallit mycket med hårdare smashar har man också fått deras defense att backa vilket ger oss bra möjligheter att peta och rulla in bollen vilket man utnyttjar, såklart! Tredje set slutar 25-18 till vår fördel.

I fjärde set är alla taggade på att avsluta matchen. RIG är de enda KFUM Göteborg har förlorat mot under säsongen så denna vinsten ville alla ha extra mycket. Man lyckas stoppa deras väldigt vassa center-anfall och får ordning på vår egen defense och mottagningen vilket gör resten av spelet mycket enklare.
Man vinner 25-16 i sista set och OJOJOJ vad glada vi är efter den här vinsten! Det är en rolig och tuff match mot Sveriges bästa ungdomar.

Nu ska laget ladda om inför imorgon då vi ska bege sig neråt i landet för att spela mot Kronan!