Div 1 Södra Herrar 2021/22

20 / februari 2022
DERBYVINST
GÖTEBORG - GOTHIA

Stämningen var god inför lördagens efterlängtade derby. Göteborg kunde trots sportlovsvecka mönstra två sexor träningen innan match och trots återkommande skadebekymmer på flera spelare så var alla laddade för match! Höstens möte slutade med en tämligen enkel seger för oss men allt kan hända i derbyn.

I förberedelserna monterades flertalet läktare i hopp om att folk efter släppta restriktioner skulle vallfärda dit. Efterhand behövdes dock ytterligare läktare rullas fram vilket innebar derbyfest!

Matchen inleddes med stor dominans från hemmalaget. Gothia lyckades inte med mycket samtidigt som Göteborg var på spelhumör. Frantzich och Linger sluggrade på vänstern och Norrby levererade i vanlig ordning ”hårda” centeranfall. Glada och avslappnade rann både det ett och två hem utan större bekymmer.

I tredje stötte man dock på patrull. Gothia började serva bättre och satte upp ett mer skrämmande block vilket ledde till misstag från eget håll. Gothia bars även fram av en av Sveriges mest dekorerade liberos (Johan Olsson, 7 SM-guld) som från vänsterkanten hittade golvet med mer än hälften av sina anfall. Frustrationen över att det började spelas en annan sport i hallen (inkast över nät) gjorde att Göteborg tappade sitt eget spel och därav set 3. 

Även det fjärde setet bjöd på mer Gothia och publiken som i början kanske var lite sömnigare hade nu vaknat till liv från båda sidor. Till publikens stora glädje lyckades Gothia ta även det fjärde setet och den härliga derby-stämningen gick inte att missa. 

Sista setet inleddes mer resolut från Göteborgs sida, men efter en vass serveserie från Gothias passare bytte man sida på 6-8. Dagens MVP Pierre ville dock inte vara sämre och skaffade tillbaka tvåbollsövertaget. Eusebio gav med sitt tredje blockpoäng för dagen första matchbollen till Göteborg. Men först på den andra kunde Pierre dunka in ännu ett pass och seger nummer 12 var äntligen i hamn! 

Det gamla talesättet i ett derby kan allt hända stämde återigen, men Göteborg visade till slut att man är det bästa laget i stan och är fortsatt obesegrade i södra ettan med 4 matcher kvar att spela!

Tack till våra vänner på Sportrehab som tar väl hand om oss och som också var på plats under lördagen! 🤩