Div 1 Södra Damer 2021/22

06 / mars 2022
3-0 vinst mot serietvåan
Denna helgen väntade dubbelmatcher där den första var i Landskrona. Kronans VBK har legat tvåa i serien sen start så hela laget var laddade på en rolig match. 

I första set börjar det jämnt och fortsätter så setet ut. Göteborg  kommer inte helt in i sitt spel och gör en del misstag i både serve och servemottag. Motståndarna vågar gå på fler anfall medan vi kör lite mer safe i vårt spel. Kronan får en ledning i slutet med 24-22 men vi lyckas vända och vinna 26-24 vilket gav mycket energi!

I andra set kommer vi igång från början och är tillbaka i vårt spel lite mer. Vi har ett mer stabilt mottag och defense, ihop med tuffare anfall. Det börjar blir lite jämnare framåt slutet av setet men vi lyckas hålla ihop det hela vägen och avslutar setet 25-21. 

I tredje set går vi in med inställningen att avsluta matchen. Vi spelar väldigt bra och kämpar för varandra. Alla element funkar och vi har ett flow i spelet som gör att vi lyckas kan avsluta setet 25-13. 

Genom hela matchen har vi idag ett väldigt stabilt och bra block och får en hel del blockpoäng. Vi gör ett grymt jobb i att täcka upp kortare bollar och pet efter att ha kommit in i matchen lite mer. Våra vänsterkanter gjorde ett fantastiskt jobb med många flera grymma pipe-anfall. Vi bockar ännu en 3-0 vinst och laddar vi om inför morgondagens bortamatch i Jönköping!