Div 1 Södra Damer 2021/22

04 / december 2021
EN EXTRA ROLIG 3-0 VINST!
25-16, 25-22, 25-21

Den 4e december var det dags för serieledarna Göteborg Damer A att möta Alingsås men det blev en liten extra tvist på matchen!

Klubben valde att lyfta en startsexa från Damer B som annars spelar i Division 2, att spela matchen istället med några av Damer A till hjälp.

Första setet börjar lite skakigt och det tar några bollar innan tjejerna känner sig säkra på plan men därefter bär det av! Vi håller en hög nivå på serven och är på tårna i försvaret där vi plockar mycket blandat som kommer över nät. Första set vinner vi med 25-16.

I andra set startar vi likadant men nu är Alingsås mer med i matchen än förra set. Vi gör en del egna misstag som leder till en jämn poängställning men även här jobbar vi starkt och vågar sätta press i både anfall och serve. Centrarna gör ett bra jobb i block och får en hel del så kallade ”slam dunks” vilket alltid är extra kul! Andra set slutar 25-22 till vår fördel.

I tredje set är både spelarna på plan och på bänken extremt taggade och inställda på att detta också ska bli det sista setet. Tjejerna spelar superbra och vågar verkligen satsa men samtidigt spela smart då det behövs. Flera bra serveserier ger oss mindre men komfortabla ledningar genom setet och även detta set slutar i vinst för oss men poängen 25-21!

Damer B gjorde en helt fantastisk insats idag och det var så kul att kunna visa att nivån i hela klubben är väldigt hög och att vi har en hel del att erbjuda.

Vi i Damer A har nog aldrig varit såhär hesa efter en match och är väldigt imponerade och glada över utfallet. Och en extra eloge till coaching teamet; Nate, Whitney och Taylor som kom på denna idéen och utförde den. Nästa match är i Falkenberg men om två veckor ses vi i hallen igen!!