Div 1 Södra Damer 2021/22

30 / oktober 2021
VINST BORTA MOT SVEDALA!
SVEDALA - GÖTEBORG, 0-3

Tidigt på lördagen samlades en lite mindre trupp än vanligt för en lång resa till Skåne där en match mot Svedala väntade!

Trots den långa bilresan så lyckas man vara pigga redan från start och börjar första set starkt. Göteborg pressar motståndarna i serve och anfall ihop med ett vasst block- och försvarsspel. Det blir flera långa bollar och Svedala kämpar på bra men Göteborg lyckas avsluta poängen bättre och vinner första set med 25-8.

I andra set startar vi med samma sexa och går in med samma inställning. Svedala är taggade och ger oss bra motstånd. Vi gör en del egna misstag som gör att det blir jämnt i första halvan av setet. Framåt slutet av setet får vi ordning på vårt spel och lyckas dra ifrån och vinner setet med 25-18.

I sista set ändrar vi lite i uppställningen och det funkar minst lika bra! Otroligt blockspel som gör det svårt för motståndarna att komma till anfall och Göteborg håller ett stabilt spel. Sista set slutar 25-14 till vår fördel och därmed plockar vi ännu en vinst!
En stor eloge till Whitney som vann MVP och Sofia som med kort varsel hoppade in på liberopositionen och gjorde en fantastisk insats!

Tack till Svedala Volley för ett fantastiskt arrangemang!
Nästa match är 13/11 hemma mot KFUM Jönköping.