Div 1 Södra Damer 2021/22

26 / september 2021
GÖTEBORG - LJUNGBY, 3-0
Premiär på flera sätt
3-0 (25-7, 25-17, 25-16)

Man kan säga att denna helg skulle bjuda på premiär på fler än ett sätt. Premiär för seriespel, premiär för hemmamatch, men också premiär för det nya namnet GÖTEBORG VOLLEYBOLLKLUBB.

Inför säsong 2021/2022 har volleybollsektionen gått ur KFUM Göteborg och kommer från nu spela under egen regi.
På lördagen var det dags för säsongens första match som spelades mot Ljungby.

Man kan säga ”att vi börjar där vi slutade förra säsongen” då det var just mot Ljungby den sista matchen spelades förgående säsong innan dess serien lades på paus och var en jämn match som slutade till GÖTEBORGS fördel. Faktum är att det samma gäller för säsongen dessförinnan som även den slutade lite i förtid. Denna gång möttes lagen på Göteborgs hemmaplan!

Göteborg börjar med ett stabilt första set med vinst 25-7. Lagets fokus var att komma igång inom laget med tydlig kommunikation och disciplinerad servemottag. Man lyckas med bra tryck i serve som leder till en säker setvinst.

Göteborg behåller trycket i andra set trots en helt ny startsexa. Dock kommer Ljungby igång med sitt spel. Man lyckas fortfarande hålla ihop vårt spel och vinner setet 25-17. 

I tredje set har Göteborg lite extra fokus på block och servemottagning som lönar sig och setet slutar 25-16 till Göteborgs fördel. 

Med olika startsexor varje set och många byten under seten lyckas laget hålla ihop sitt spel och gör en stabil insats. Vi är nöjda med en 3-0 vinst och glada över att äntligen få komma igång med volleyboll igen! Som vi har saknat det! 

Nästa match spelar vi borta mot Ymer söndag 3/10 i Borås!