27 / september 2020
KFUM Göteborg VS Veddige Varberg 3-0
Som vi längtat!
Sist men inte minst denna helg spelar KFUM Göteborg dam A mot Veddige Varberg hemma i Idrottshögskolan. Med många nya spelare var det ett spänt lag som idag skulle spela tillsammans för första gången denna säsong.

Första set började stark med bra press i servar och stabila anfall redan från start. KFUMs tuffa anfall lyckades ta sig igenom Veddige Varbergs väldigt stabila försvar.  Successivt ökade KFUM ledningen vilket gav oss möjlighet att utföra några byten. Detta var en vinnande strategi och KFUM tog hem setet 25-15.

Andra set började lite tuffare och Veddige Varberg lyckades dra ifrån till 1-5 med svåra servar. KFUM lyckas reducera till 6-6 och efter det går serven fram och tillbaka mellan lagen. Alla kämpar hårt och det bjuds på många spännande poäng. Vid 18-16 lyckas KFUM få in en 5 poängs serveserie och därefter hålla ledningen till avslutande 25-18.

Tredje set började som andra där Veddige Varberg får en ledning, i detta set drar de dock ifrån och pressar KFUM med sitt stabila försvar hela vägen upp till 5-17. KFUM tappade lite i kommunikation men lyckas bryta mönstret genom att byta in lite ny energi på plan. KFUM lyckas med en fantastisk upphämtning och vid 22-22 är spänningen olidlig. Det är dock KFUM som når hela vägen och de servar in de sista tre poängen till 25-22. Detta ger KFUM en 3-0 vinst.

Denna match visar att KFUMs damer A är ett stabilt lag som fungerar med många olika uppställningar. Det är ett lag som inte ger upp i första taget och det ska bli spännande att se fortsättningen på säsongen.

Tack Veddige Varberg för en rolig och spännande säsongspremiär. Tack alla som följde matchen på KFUMs Facebook och missade ni det hoppas vi ni spanar in de kommande hemmamatcherna.

Nästa match spelar damerna borta i Borås den 4/10 15.00 mot Ymer.