KFUM Jönköping/KFUM Jönköping B VS KFUM Göteborg B
Match

Dam B - KFUM Jönköping A
Dam B - KFUM Jönköping B

Vid Vätterns södra strand skulle dagens dubbla bataljer i div 2 mot KFUM Jönköping A och B utspelas. Först ut klockan 13:00 stod deras A-lag på motståndarsidan ett lag som rekryterat spelare med elitserieerfarenhet. Med det sagt så stod vårt nya B-lag för en tuff uppgift.

Första set blev en ganska ojämn historia där vi inte riktigt är varma i skorna. Vi släpper iväg dem och sen kommer vi aldrig riktigt ikapp, setet slutar med siffrorna 25-19.

Mellan första och andra set så skakar tjejerna av sig seriedebut nerverna och spelar en volleyboll utan någon respekt för motståndarna. Sarah som spelar passare ställer till det för Jönköping igenom dra isär deras block och alla spikers börjar producera. Vi vinner ganska komfortabelt med 19-25.

Tredje set start likt andra vi har taktpinnen och dikterar tempot i matchen genom att spela höga bollar och i försvar för att sen tempoväxla så att våra anfall kommer fort ifrån kant, mitten och bakspikes. Även detta set slutar med 22-25 till våra blåa krigare.

Till det fjärde set så roterar hemmalaget runt på positionerna och det ger utdelning, blocket blir genast större och de vägrar ge oss något gratis. Detta set blir ganska ojämnt och hemmalaget vinner med 25-15.

Femte set blev en riktig rysare där allting hände, båda lagen kliver fram och visar hur man ska spela volleyboll på en högnivå. Vid ställningen 10-9 gör hemmalaget ett ryck tack vare sina före detta elitspelare och vinner setet tillslut med 15-11.

Med enbart 30 min vila efter 5-setaren mot KFUM JKPG A så står deras B-lag på andra sidan. Inför den andra matchen så väljer coach Isak att rotera runt lite i laget så att trötta ben får vila. Trots färska ben så kommer vi inte upp i den nivå som vi gjorde i första matchen, samtidigt som KFUM B-jkpg spelar sin livs försvarsvolleyboll. Genom att vi inte lyckas döda bollarna på de lägen vi får så lyckas Jkpg tack vare sitt försvarsspel hålla i taktpinnen och nöta ner oss sakta men säkert.
Trots roteringar i laget så lyckas vi inte slå hål på deras försvar och de vinner med 3-0 (25-16, 25-13, 26-25).

Trots att setsiffrorna talar för en utklassning så är detta väldigt missvisande, matchen bestod mer eller mindre enbart av långa rallyn där Jönköping lyckades vinna varenda ett.

Sammanfattningsvis så spelar våra blåa krigare en riktigt bra volleyboll där vi visar motståndarna att vi kan anfalla från alla positioner på banan och inte enbart framme vid nät. All blockträning ger resultat då vi alltid svingar till oss ett ordentligt dubbelblock vilket underlättar för våra försvarsspelare. Tjejerna ska vara nöjda trots två förluster, för de vet att de kommer vinna nästa gång de möts. Nu ser vi framåt och tränar hårdare för att bli ännu bättre. En eloge till alla spelare som följde med.

Dagens första stjärna: Ellinor Malmros, dagens bästa avslutare och en lagspelare som ger energi till alla och leder laget på banan.