Div 1 Södra Herrar 2020/21

11 / oktober 2020
Falkenberg B VS KFUM Göteborg 1-3
Blockparty

BLOCKPARTY! Det är ordet som beskriver denna matchen på bästa sätt. Falkenberg kände sig tydligt obekväma till en början av KFUMs block då de blev takade, om och om igen.

Första set börjar bra för herrarna. Serven sitter, blocket är stort och tätt samt att man kan gå förbi Falkenbergs mindre block i anfall. Men det som stod för de flesta poängen var KFUMs block. Stabil vinst 18-25.

Andra set börjar som första slutar, med blockfest. Falkenberg börjar vänja sig och hittar fingertoppar eller utsidor och kan hänga med fram tills att KFUM tar hem setet 23-25.

Nu har Falkenberg kommit igång med att regelbundet hitta fingrar och hål i blocket och kan göra egna poäng. Samtidigt börjar KFUM slarva och slå ut anfall, samt missa serv. Detta gör att Falkenberg kommer in i matchen och kan ta över taktpinnen. Vid 19-19 gör hemmalaget ett sista ryck och tar hem setet 25-21.

KFUM får en drömstart på fjärde set med en 1-8 ledning tack vare stabil serv och fint försvarsspel. Tyvärr håller sig denna ledning inte allt för länge då Falkenberg knaprar ikapp med några extra poäng per egen serv. Det är dock först vid 24-24 som Falkenberg är ikapp och KFUM börjar bli lite nervösa över om det ska bli en till fem setare. Hemmalaget får matchboll tack vare slarv hos KFUM, men där tar deras svit slut och KFUM tar tag i kragen och kammar hem de sista poängen och kan ta hem tre poäng med 25-27 i fjärde set.

Överlag gör herrarna en okej insats. Blocket tillsammans med servmottagningen var matchens höjdpunkt. Men tyvärr blir det lätt skakigt så fort det börjar bli jämt. Det tillsammans med att man har problem med att sätta serv skapar en stämning där man snarare spelar för att inte göra fel än att göra rätt.

Nästa match spelas nästa söndag 18/10 klockan 17.30 på bortaplan mot Ymer. Håll koll på Ymer IK på Youtube eller Facebook för stream!