Div 1 Södra Herrar 2020/21

04 / oktober 2020
Göteborg besegrade Engelholm i skilje
(25-15, 18-25, 23-25, 25-14, 15-13)

KFUM Göteborg Herr A - Engelholm 3-2
(25-15, 18-25, 23-25, 25-14, 15-13)

Äntligen helg, äntligen match! I lördags tog herrarna emot nästa skånska lag, Engelholm från Ängelholm. Manfallet från förra veckan höll i sig och det saknades ett antal spelare inför dagens match i blandning av skador, sjukdom och resor. Sugna på revansch från förra helgens poängtapp så såg herrarna fram emot seriepremiären.

Lagen börjar bra. Det är häftig volleyboll som utspelades inför tomma läktare, men inför en full livestream. KFUM har bra tryck i serven och kan effektivt hålla ifrån Engelholm från sin snabbspelade sideout. På samma sätt pressar Engelholm hemmalaget och lagen skiftar poäng och servrätt. Först när hemmalaget har 14-11 kan herrarna dra ifrån. En bra servserie vid 18-14 till 23-14 ger stort utrymme och setet slutar 25-14.

Men den stora vinsten slappnar herrarna av, vilket visade sig vara ett stort misstag. Engelholm spelar upp sig, och med den plötsliga ökningen i motstånd så börjar hemmalaget missa. Massor. Skåningarna plockar extra poäng i varje serv och drar ifrån. Setet slutar till 18-25 till gästernas favör och herrarna behöver ha ett snack.

Det tredje setet visar att snacket gett resultat. Misstagen minskas, och Engelholm får kämpa för varje poäng. Lagen följs åt genom hela setet och i de sista bollarna blir det några dombeslut som väger vågen åt gästernas favor, 23-25.
Frustrerade och trötta, men inte utslagna knegar KFUM på. Setet börjar som det tredje, jämt. Men det slutar som det första. KFUM kommer upp i varv igen och kan avsluta setet med en servserie på 7 bollar och kan vinna 25-14.

Och som har sagts tidigare, det är kul att spela volleyboll och då är femsetare perfekta, och nu är hemmalaget varma i kläderna. Dessvärre är Engelholm inte sugna på att åka hem utan en vinst. KFUM inleder starkt med en 5-2 ledning. De kan hålla ifrån Engelholm och det blir sidbyte vid 8-6. Men sedan vinner Engelholm 7 av de kommande 9 poängen och leder 10-12. Herrarna jobbar sig ikapp till 13-13 och kan sedan ta de sista två pinnarna för att ta hem matchen med 15-13 i sista möjliga set.

Som förra helgen borde matchen varit slut i fjärde set. Att förlora ett jämt tredje set var surt, och särskilt när det borde varit vårat. Om man glömmer andra setet spelar laget rätt bra. I första och fjärde set vinner man i princip alla sin sideouts, och med några extra poäng i egen serv, så kan man mycket stabilt hålla borta vilket lag som helst. Laget tar med sig en läxa i kommunikation till kommande veckas träningar.

Nästa match som spelas borta mot Falkenberg 11/10.

Vi ses!