Div 1 Södra Herrar 2020/21

27 / september 2020
Lund B VS KFUM Göteborg (2-3)
ÄNTLIGEN VAR DET DAGS IGEN!

Spelarna har längtat, tränarna har längtat och publiken har längtat och äntligen var det dags. Herr A har haft en bra silly season med lite bortfall och spännande tillökningar. Laget spelade bort mot Lund och hade en decimerad trupp med många borta i andra ärenden. Trots detta kunde en stabil startsexa ställas upp med en taggad bänk, ivriga att bli insläppta. Första set börjar bra för herrarna.

Laget har mer och mer gått över till att använda spin i sin serv, vilket kan ge högre press och är framförallt mer häftigt att titta på. Detta gick bra från start och Lund kunde hållas ifrån nät tack vare serven. KFUMs stora block är kvar även denna säsongen och gav hemmalaget ännu mer bekymmer. Det banade väg till en stabil 25-18 vinst.

Andra set är mer jämt, till en början. Herrarnas bra tryck i serv försvinner då det är mycket miss. Det ger hemmalaget öppen gata till att använda alla utvägar och kan ta en tidig ledning. KFUM spelar slarvigt med mycket egna miss utöver serven och Lunds ledning växer. Lund börjar hitta sätt att använda herrarnas stora block emot dem. Lund tar hem setet 15-25.

Men det svänger rätt bra och tredje set börjar återigen bra för bortalaget. Man fokuserar på att sätta serv och kommunicera för att dra ner på misstagen. Det verkar löna sig och herrarna får en snabb 8-3 ledning. Men Lund spelar upp sig och börjar knapra ikapp. Vid 16-16 är det hittills jämnast i matchen. KFUM gör lite byten för att få in ny energi. Vid 18-18 landar vår Ali snett och stukar foten, vilket innebar att KFUM får improvisera för att fylla ut den ena centerplatsen. Då fick libero-passare-spiker, Limpan kliva in. Det löser han galant och herrarna kan med minsta möjliga marginal glida in och ta setet med 25-23.

Fjärde set börjar som det tredje fast i omvänd ordning. Det är Lund som tar tag i taktpinnen och KFUM som får jobba ikapp. KFUM kan först ta i kapp vid 17-17 när de får en bra servserie och får tag i 22-17. Vid detta lag ser laget matchen som färdig och man slappnar av. Misstag säger Lund som knegar på och tar ikapp till 22-21. Lund får igång ett bra blockspel till slutet av setet och kan ta hem det med 27-25 efter en bra kämparinsats från deras sida.

Och varför inte spela fem set. Det är ju kul med volleyboll! Lund tycker i alla fall så och inleder starkt, 5-1. Sen är det KFUMs tur att spela, 5-5. Efter det börjar det skifta per sideout fram till 13-13. Då visar KFUM var skåpet ska stå och tar de sista pinnarna för att kunna få med bonuspoängen hem till Göteborg! Seriepremiärer är alltid intressanta. Mycket nervositet och glädje drabbar samman och kan sluta hur som helst. När dessutom en tredje del av laget saknas kan det bli ännu tydligare. Hur som helst gör laget en okej match givet omständigheterna och tar med sig en skön extra poäng hem.

Matchens lirare var ingen mindre än #3, Jens Widmark. 🤩 Nästa match blir hemmapremiär 3/10 klockan 12.30! Håll utskick efter livestream på vår Facebooksida!

Vi ses!

(Bild från vårens möte.)