Elitserien Herrar 2020/21

05 / november 2020
"Hade jag inte kunnat drömma om"
Ska Adrian fortsätta toppa blockligan?

Efter fem omgångar av volleybollens elitserie toppar Uppsala Volleys lagkapten Adrian Norrby blockligan. Han har noterats för 20 poänggivande blockeringar, vilket innebär 1,11 block per set.
– Det hade jag inte ens kunnat drömma om. Jag har ju spelat flera säsonger i Tierp, men aldrig varit i närheten av denna utdelning, säger Adrian Norrby.
Han är varken längst eller hoppar högst av centrarna i elitserien. Vad gör honom då till en sådan superblockare?
– Nej jag har aldrig levt på min fysik utan mer på spelförståelse och blockteknik. Men jag har aldrig varit i så bra fysisk form som nu, kanske kombinationen har gett resultat just i år! säger Adrian Norrby.

På lördag kommer Habo på besök till Fyrishov, och då får Adrian chansen att försvara sin ledarposition. Det blir tyvärr en match utan publik p g s de nya restriktionerna. Uppsala tvingades ju till ett tre veckors långt uppehåll eftersom de fick skjuta upp bortamatcherna mot Falkenberg och Örkelljunga.

– Det ska bli kul att få spela match igen. Alla i laget är sugna på att få dra på matchstället igen, säger tränaren Patrik Törner.
Habo, en av svensk volleybolls talangfabriker, står för motståndet. De har i många år hört till de ledande klubbarna i samtliga ungdomstävlingars åldersklasser. Nu har en del av dessa unga talanger blivit gamla nog att platsa i A-laget även om det tyngsta lasset dras av lettländaren Harald Regza och förre proffsspelaren Erik Sundberg.
– Habo är ett bra lag så det gäller att vi gör en riktigt bra match om vi ska ha en chans. Men vi har ju visat att vi kan skaka rutinerade elitserielag, säger tränaren Patrik Törner.