Div 1 Södra Herrar 2019/20

23 / februari 2020
KFUM Göteborg VS Gothia, 3-2
Vinst i Göteborgsderby!
Vårens derbymatch stod på schemat förr herrlaget under lördagen, mot Gothia, som till matchen i ära stärkt truppen rejält sen förra bataljen. Gothias nyförvärv från elitserieklubben Hylte/Halmstad gjorde en gedigen insats under hela matchen. 

Dagen till ära plockades speakermikrofonen, vilket skapade en riktigt taggad stämning redan från start. 

Första set dundrar igång med full gas. Som det brukar när lagen möts för första gången på länge så "doftar" de lite på varann, testar slag, ställer in block och försvar. Blixtrande försvar kantas med dundrande spikes och fram tills 8-8 går det inte avgöra vem som styr tempot. Först då så gör hemmalaget ett ryck till 13-8 där spelet blir lite mer jagande från Gothias sida. Gästerna kan dock hållas undan fram till setseger för KFUM, efter lite slarvigt spel från Gothias håll.

Det betydde att laget kunde förvänta sig en upptakt på andra sidan nät till andra set. Och så blev det. Denna gång är det Gothia som styr tempot efter 8-8. KFUM stretar emot med högklassigt block försvar, men som i förra helgen, har lite bekymmer att avsluta bollarna och Gothia kan dra ifrån. Gästerna tar relativt hem resten av setet. 

Att tappa set tände en flamma i hemmalagets ögon och laget gick in med en annan inställning än vad som visades upp i setet innan. Det tillsammans med att Gothia kommit upp i nivå ger en bra, jämt spel där lagen turas om med att ha sideout. Det är med en tight marginal som KFUM kan ta hem det tredje setet och det är en optimism som hörs på läktaren om att det fortfarande kan ge tre poäng till hemmalaget.

Likt andra set, samt förra helgen, så haltar anfallet vilket ger KFUM problem med att hänga med Gothias högerslägga. Trots att mottaget stämmer så får hemmalaget inte till sista momentet och Gothia kan enkelt spela hem setet med klara 17-25. 

Det innebär att det återigen spelas ett femte set, som är oerhört viktigt för KFUM om de ska hänga på Floby i tabelltoppen. Gothia tycker också det extra poänget är viktigt och ger inget gratis. Det är nu det gäller att det har båda lagen insett. Båda lagen levererar riktigt bra spel och det är jämt. Jämt fram tills 8-9. En bra servserie senare och KFUM ligger två bollar före. Då är ställningen 12-10 och det enda hemmalaget behöver göra är att spela sideout för att vinna matchen, vilket laget gör. Ännu en vinst till KFUM Göteborg i Göteborgsderbyt!

Matchen igenom spelar KFUM ett riktigt bra mottag, tack vare detta kan också centerspelet glänsa. Varje position på plan ger Gothia huvudbry och då kan KFUM ofta spela bort motståndets block. 

Kul att det var så många som dök upp till matchen och hoppas ni vill dyka upp igen! 

Säsongens sista hemmamatch spelas 7/3 klockan 15.30 mot tabellettan och elitsatsande Floby. Oerhört viktig match! 

Vi ses där!