Div 1 Södra Damer 2019/20

03 / februari 2020
Ljungby - Falkenberg 3-0

Inför matchen saknade Ljungby 4 ordinarie spelare samt att både GP och U20 kvalet slitit hårt på våra ungdomar. Därmed får man alltid räkna med sjukdomar och trötta skallar. Ledarna valde att plocka in extraspelare från yngre lagen som stöd. Denna matchen kunde nog egentligen slutat precis hur som helst. Det kunde bli ett stort platt fall, eller helt tvärtom.

Falkenberg är precis som vårt gäng, väldigt unga och har framtiden framför sig. Dem spelar på känsla och är orädda när det kommer till att misslyckas. Däremot var vår lägstanivå betydligt högre än deras för dagen. Vi gör egentligen inget dåligt under hela matchen. Vi servar riktigt bra, vi har en stabil mottagning, blocket jobbar på riktigt bra. Det gör att försvaret får lätt att jobba upp bollarna. Vår passare Annie gör en stabil insats och sprider passen precis så som man vill att hon ska göra. Alla på plan är delaktiga till en stabil vinst med 3-0 i set. En väldigt skön känsla att vi kan prestera på topp trots att vi saknar några starka spelare för dagen.

Ja, det var två unga lag som möttes. Yngste spelaren född -06 och äldste född -00. Om man bortser från Ljungbys libero, född -84. Kanske behövs det minst en hönsmamma på plan för att hålla ordning och reda på ungdomarna!