Div 1 Södra Damer 2019/20

28 / september 2019
Karlstad VS KFUM Göteborg
Vinst i premiären för KFUM Göteborg!

KFUM GÖTEBORG 3-0 (25-9, 26-24, 25-10)

Idag satte sig KFUM Göteborg Volleyboll i bilarna och körde de 3,5 timmarna till Karlstad för att spela säsongen första match. Då Karlstad förra året spelade i norra och inte södra Division 1, hade laget ingen aning vad man skulle vänta sig.

Första set började stabilt och Ieva hade med sin starka serve en lång serveserie, från 9-5 till 20-5, vilket satte KFUM Göteborg i ett läge där man kunde spela lugnt och kontrollerat. Karlstad kom aldrig riktigt in i setet och det slutade 25-9 till Göteborg.

I andra set byttes tre nya tjejer in till starten och man började bra till en 11-5-ledning. Där lyckades Karlstad dock sätta hård press i serven och Göteborgs mottag sviktade en aning vilket ledde till att Karlstad gick om till 11-13. Därifrån var det en väldigt jämn kamp som Göteborg lyckades vinna 26-24.

Tredje set började man igen med många nya spelare och Gabriela började setet med 6 servepoäng. Detta satte mycket press på Karlstad och de gjorde många egna misstag. Setet slutade likt första 25-10 och gav Göteborg därmed en 3-0 vinst och tre härliga poäng till serien.

Laget är väldigt nöjda med denna säsongens första match inte bara för att man vann utan också för att man spelade som ett lag tillsammans. Även när man mötte motgång och låg under tappade man inte kämparglöden. Damerna är väldigt taggade på de kommande matcherna och att utveckla spelet.

Kom och stötta Dam A nästa lördag 5/10 när man mötet Kronan på hemmaplan vid 13.

Glöm inte att också följa oss våra sociala medier för senaste nytt :
Instagram
Facebook