Div 1 Södra Herrar 2018/19

17 / mars 2019
Malmö VS KFUM Göteborg 0-3
Seriens näst sista match.
Matchen mot Malmö skulle egentligen vara vårens andra match, men p.g.a. diverse anledningar flyttades den till säsongens näst sista. Malmö gav ett bra intryck i första matchen som ett hårtservande lag som vågar pressa i alla lägen. Alltså gick grabbarna in med inställning att det var hårt slit som krävdes för vinst.

Matchen börjar med att lagen försöker hitta placering i block och försvar, så det blir en del miss i kommunikation innan det etableras en grund för försvaret. Malmö lyckas hålla ifrån KFUM och har ledning 9-5 när KFUM hittar fotfäste. Man tar ikapp och vid 15 lika är det KFUM som styr. Man kan då plocka lite poäng i egen serve och sedan hålla en stabil sideout och ta hem setet enligt ovan.

Efter att man fått fram en spelidé börjar herrarna andra set mycket bättre. Man tar tidigt en ledning på 7 pinnar och kan enkelt hålla Malmö borta. KFUM tappar lite fokus i slutet av setet av ger ifrån en del anfallsmissar innan man knyter ihop säcken och tar hem setet 25-18.

I tredje set är det Malmö som spelar upp sig och bjuder återigen upp till dans. Lagen spelar jämnt men KFUM kan ta en trepoängsledning och det är först vid 19-19 som Malmö kommer ikapp. Här visar dock herrarna att de är vana att behöva styra spelet i slutskedet av seten. Det går en smidig väg till KFUM och man kan utan större dramatik ta hem setet, och matchen.

Dagens match visar hur laget växt under säsongen. Man kan lösa problem under spelets gång, på ett smidigt och snabbt sätt. Grabbarna håller sig lugna trots underläge och kan jobba sig ikapp och om.

Nu är det endast ungdomarna och serieledarna på RIG kvar för herrarna och det gäller att visa hur man utvecklat sig det sist.

I och med att RIG vann över Tuve utan att tappa poäng kan tyvärr inte KFUM gå upp i serieledning, men revanschen är en minst lika bra morot!