Div 1 Södra Herrar 2018/19

09 / mars 2019
KFUM Göteborg VS Tuve
Derby

I säsongens sista hemmamatch för herrarna mötte man Tuve VK. Tuve har haft en jobbig säsong då de hittills inte vunnit än. Det plus att det är ett Göteborgsderby gav dem säkerligen motivation att försöka få den första vinsten. Men KFUMs herrar behövde själva vinsten för att kunna säkra andraplatsen i serien så ingen fick något gratis.

Matchens två första set var inget snack om vem som skulle ta hem. Hemmalaget spelar som man gjort under större delen av säsongen, stort block, stabilt försvarsspel och hänsynslöst anfallsspel. Man drar snabbt iväg och håller besökarna borta från slutpoängen i seten.

KFUMs start på tredje set var inte alls lika stabil. Man svajar kraftigt i anfall och lyckas knappt ta egna poäng. Tuve tackar och tar emot och det räcker att slänga över serven på KFUMs sida för att dra iväg. Tuve tar välförtjänt hem tredje set.

När lagen går in på plan igen är tidigare set glömt och spelet ändras drastiskt. KFUM kommer snabbt upp i en 10 - 3 ledning och det verkar inte vara något av det tidigare slarviga spelet kvar i laget. Herrarna ångar på och ror snabbt hem setvinsten med 25 - 10.

Denna vinst tillsammans med att närliggande konkurrenter förlorat sina matcher ger KFUM Göteborg en garanterad andraplats i tabellen. 
Det skall också nämnas att förstaplatsen inte är utom räckhåll, om Tuve lyckas vinna över RIG nästa helg samt att KFUM vinner över dem helgen efter det samt sin match mot Malmö.

I Göteborg ses igen på Kal å Ada Volleycup! ❤