Div 1 Södra Herrar 2018/19

20 / oktober 2018
KFUM Göteborg - Lund B 3-1
Match
Det var återigen dags för hemmamatch för KFUM Göteborg, denna gång mot rivalen Lund VK. De tre första omgångarna har nästan sett identiska ut för de båda lagen. Tre matcher spelade, tre vinster, samt samma setkvot, båda i delad ledning. Alltså skulle helgens match visa vem som skulle ta fören i serietoppen. 

KFUM visar upp ett stabilt spel i första set med återfunnet självförtroende i mottag vilket led till bra och varierat anfallsspel. Bollar kommer från left, right and center där Lund har svårt att hänga med och setet slutar 25-18.

Andra set är jämnare. KFUM börjar tappa rytmen i spelet och Lund är inte sena på att ta vara på det. Herrarna lyckas ändå hålla ifrån Lund och vinner med betydligt jämnare 25-23.

När tredje set börjar, börjar även herrarna vackla. Mottagsmissar följs av kommunikationsmissar och det fina spelet som var i första set är helt borta. Lund gör ett spikerbyte som var till stort vinst framförallt i försvar som försvårar ytterligare för herrarna. Lund tar välförtjänt hem tredje set med 21-25.

Inför fjärde äter grabbarna var sin banan och ger sig själva en mental örfil. Detta ses i spelet ögonblickligen. Herrarna spelar ett av deras bästa set hittills i säsongen och Lund får inte en chans att svara. Det hänsynslösa spelet leder till segersiffrorna 25-14.

Det låter dumt i text, men förlusten i tredje set var bra för herrarna. Att kunna vakna igen som de gjorde i fjärde set gav tillbaka det stora självförtroende som visades upp i början av matchen. Det syns tydligt att när herrarna spelar sitt spel är man långt före motståndet. Det gäller nu att ligga i med träningen för att kunna fortsätta spela bra och hålla kvar serieledningen. 
På grund av U23-SM får herrarna ledigt till 11/11 då de åker tillbaka till Skåne för att denna gång möta Engelholm. 

Nästa hemmamatch blir då om ungefär en månad, 17/11 mot Trollhättan. 

Vi ses där!