Div 1 Södra Herrar 2018/19

11 / november 2018
KFUM Göteborg - Engelholm VK 3-0
Match
Efter två helgers uppehåll var det återigen dags för match. Det märktes tydligt på grabbarna då det var något oförväntat mycket krångel att ens ta sig till match efter transporttrassel.

Med 10 minuter kvar till inspike rullar minibussen in på parkeringen och 9 stressade gubbar springer ur. Trots att minibussbokningen ställde till det för oss så har vi tur med lite krångel med matchprotokollet/sekretariatet och grabbarna får extra tid att värma upp. Bara att tacka och ta emot.

Men stressen satt kvar i huvudet på laget och man spelar inte alls som ett lag. Inga moment i spelet funkar. Engelholm leder med 15-5 när äntligen KFUM börjar släppa den initiala stressen. Det slits och krigas upp till 22 lika när KFUM börjar känna sig bekväma i matchsituationen. Första set vinner man 25-23 efter TIO poängs underläge i början av setet.

I andra set kliver laget in med en inställning som sig bör när ett av topplagen möter ett av bottenlaget. Tack vare detta kan grabbarna spela sitt spel och gör det svårt för Engelholm. Tyvärr stukar EVS kapten oturligt foten i början av setet och tvingas kliva av. KFUM verkar mer skärrade än EVS och det spelas jämt upp till 6-6. Sedan börjar vinnarmentaliteten kicka igång. KFUM drar ifrån med tio poäng på en serveserie och följer upp med ytterligare en likadan. Lite små misstag och slarvspel ger vinst 25-12.

Inför tredje görs det lite spelarbyten för att pröva andra lineups. Detta funkar utmärkt med sitt vackra blockförsvar och bra servepress. Setet löper ut i 25-15 utan större bekymmer.

Det vi tar med oss idag är att så fort vi skakar av oss mentala spärrar och spelar sitt egna spel, är blockförsvaret stundtals elitserieklass och när vi kommer till detta har vi hittills inte stött på motstånd som kan hänga med. Det gäller nu att ligga i på träningarna och arbeta med fokus för att kunna hålla kvar i sin nu obestridda serieledning.

Nästa hemmamatch spelas lördagen 17/11 mot Trollhättan.
Vi ses där!