Div 1 Södra Herrar 2018/19

09 / februari 2019
KFUM Göteborg - Lund VK 3 - 1
Match
Det var en tapper trupp på åtta herrar som trotsade väder för att åka ner till Skåneterritorium för att spela mot Lund VK. Hemmalaget är Sveriges största volleybollförening och har många kapabla spelare från elitnivå till kidsvolley. Detta tillsammans med att laget låg fyra inför mötet skapar respekt för alla lag. För första gången på säsongen gjordes resan utan några oväntade incidenter vilket ledde till gott humör för våra herrar. 

Starka hemmalag är en grej som är väldigt svårt att förutse för att man vet inte vilka spelare en klubb har och använder inför varje match, och laget på andra sidan hade några spelare som inte var med under tidigare mötet. Första set börjar med att lagen försöker skapa en åsikt om varann. Detta Lund spelar ett spel som liknade det herrarna mötte sist mot Vindrarp, mycket användande av block i sina anfall. Detta gör de på ett utomordentligt och skapar snabbt en lucka gentemot KFUM. Herrarna kommer aldrig riktigt ikapp och setet glider iväg till att hemmalaget vinner med siffrorna 19 - 25.

Efter ett set som spelats dåligt med dålig attityd skärper herrarna sig, och vilken skärpning! Man går från underläge 2 - 3 till ledning 11 - 3 i en enda servserie. Blocket skärper sig och framförallt får man riktigt mycket mer utdelning i egen serv och plockar ytterligare poäng i en serie från 13 - 6 till 20 - 6. Setet avslutas 25 - 9 till ett mycket nöjt KFUM. 

Tredje set brukar vara herrarnas bane, då det ofta leder till förlust, men inte idag! Lund har hämtat sig och med ett sargat självförtroende, spelar upp sig ordentligt vilket leder till ett jämt set. Taktpinnen går fram och tillbaka och man ger varandra fyra poäng i varje byte. Lunds anfallsspel och KFUMs tuffa servar ger ett set som sköljer väldigt mycket beroende på vilken sida man står på. I slutändan står KFUM som segrare med 25 - 22 i ett mycket jämt set. 

Det fjärde börjar med att Lund vill spela ett femte. De glömmer tidigare händelser och stångar på mot KFUMs block med stor framgång. Ett svajigt anfallsspel från KFUMs sida ger fördelar till hemmalaget. Men tack vare en stabil mottagning från våra herrar kan man reda ut stormen och spela hem ett fjärde också med tighta 25 - 23. 

Det vi tar med idag är att vi kan resa oss ur tuffa situationer där det känns som att inget stämmer. Skillnaden mellan första och andra set är som natt och dag. Där det fallerade i första visar inga svagheterer i andra. Sedan blir det till att fokusera på just de problem som skapar oro redan från början så vi kan spela som andra setet redan från matchstart.

KFUM Göteborg Herr A ligger på en andraplats i Division 1, 1 poäng efter ettan.

Nästa hemmamatch är 16/2 mot Engelholm klockan 14.00. Kom och visa stöd för de största grabbarna i klubben! 
Vi ses där!