Div 1 Södra Herrar 2018/19

03 / mars 2019
KFUM Göteborg - IK Ymer 1-3
Match

Sen söndagsmatch för herrlaget idag borta i Borås. Med en reducerad trupp med saknad av skadad center och ivägrest vänsterspiker fick man möblera om lite i uppställningen. Ymer är ett starkt lag som med rätt trupp kan vinna mot vilket lag som helst, vilket de bevisat två gånger genom att slå serieledaren RIG Falköping. 
Kvällen startar väldigt bra med att grabbarna spelar säsongens bästa mottagning. Lugnt och fint spelar man hem första set med stabila siffror.

Inför andra set nämns att Ymer kommer resa sig då de varit väldigt passiva i första, och jösses vad de reser sig. KFUM chockas med ett servstarkt Ymer. Man kollapsar med egna misstag och kommunikationsfel, vilket snabbt leder till en jobbig setförlust.

Efter ett snack om att man spelar en ny match 0-0 börjar KFUM bra. Man utväxlar slag och spelar jämt. Misstagen dras ner och man får in mer stabilitet i spelet. Tyvärr finns det inte tillräckligt med tid för att komma om Ymer och man förlorar även detta.

Fjärde är tredje likt. Spelet är jämt men denna gång styr KFUM. Man ligger snäppet före och kan kontrollera matchen intill sista poängen, där tyvärr, man får emot sig ett dombeslut som krossar moralen. KFUM leder 24 - 19, men lyckas inte döda bollen förens 25 - 24, men då kan Ymer ta tillbaks servrätten och sedan knipa de sista två poängen. 

Nästa hemmamatch spelas i idrottshögskolan 9/3 klockan 13.15. Kom och visa ert stöd när herrarna jagar poäng i slutspurten för serietoppen. 
Vi ses där!

Läs mer här:
www.goteborgvolley.se
www.facebook.com/goteborgvolley