Div 1 Södra Herrar 2018/19

23 / februari 2019
Trollhättan - KFUM Göteborg 1-3
Match

Denna helg färdades herrlaget norrut mot Trollhättan som är en av de kortaste resorna i serien. Efter bra spel de senaste matcherna klev grabbarna in med stort självförtroende på plan i hopp om att få åka hem med tre viktiga poäng inför serieavslutet.

Det visade sig vara lite väl mycket självförtroende och Trollhättan visar att de också vill ha de tre poängen. Första set spelas väldigt jämnt då KFUM missar hälften av sina servar och har överlag mycket misstag. Detta tillsammans med att Trollhättan spelar säkert, och har hög utdelning på sin vänsterkant leder till en jämn setvinst i Trollhättans favör. 

Strulet och misstagen som var huvudkaraktären i första set är som bortblåst i andra. KFUMs signaturspel med stort och starkt blockspel banar väg för ett tydligt skifte i matchen. Det sker inga servmisstag, samt att mottaget spelar upp sig, vilket betyder att setet smidigt går KFUMs väg. 
Tredje set är likt det andra med att KFUM spelar ett stabilt spel som inte ger mycket utrymme för Trollhättan att jobba med och man spelar enkelt hem setet 25 - 18.

Dagens sista set började väldigt skakigt för våra herrar då Trollhättan spelar upp sig. Man får kämpa för varje boll, trots att inga poäng ges bort gratis i misstag. Ett underläge 11 - 16 blir ett gupp i vägen men utan time outs kan man sakta kliva över det. KFUM tar ikapp 20 lika och spelar sedan hem de sista poängen med 5 - 1. Detta ger tillslut de tre sköna poängen till storstadslaget.

Återigen spelar laget upp sig från en skakig start vilket är jätteviktigt för moralen. Matchen igenom jobbas och slits det för varje boll som det sig så bör. Kul att se att man kan avsluta starkt genom att spela igenom det tredje och så farliga setet för detta lag.

Nästa helg möter herrarna Ymer IK på bortaplan och ställs inför en utmaning. 
Helgen efter det, 9/3, möter man Tuve VK hemma i Idrottshögskolan! 
Vi ses där!