Div 1 Södra Herrar 2018/19

16 / februari 2019
KFUM Göteborg - Engelholm 3-0
Match
Helgens motstånd var Engelholm, det sista skånelag som det spelas mot hemma i Idrottshögskolan. Engelholm ligger i mitten av tabellen och har spelat upp sig efter en trög start i serien. Planen inför matchen var att tydligt prata med varandra för att undvika jobbiga missar där kommunikationen brister. 

Detta gjorde nästan felfritt under matchens gång och herrarna gjorde processen kort med Engelholm. Matchen var KFUMs bästa anfallsmässigt hittills, inte i kill-procenten, utan i variationen i pass. Det var en match där våra centrar stod i rampljuset och dundrade in boll efter boll. Engelholm hade svårt att hänga med på kanterna, tack vare våra centrar, vilket även gjorde livet enklare för dem. 

Som nämndes tidigare sköttes kommunikationen nästan felfritt, så det var en lugn och stabil stämning i laget som banade väg till ett mycket bra spel. Seten började på ungefär samma sätt allihop där man spelar relativt jämt med gästerna för att sedan dra ifrån med bra serveserier och finfint blockförsvar. 
Dagens höjdpunkter stod vår center Daniel för där han får rens i ett anfall och dundrar ner bollen på tre-meterslinjen fast på en motståndares fot, där den sedan seglar upp i taket. Några bollar senare i block glider bollen upp och förbi bakom, bara för att landa på den ovetande Dannes stora, vältränade baksida. 

Nästa helg spelar herrarna borta mot Trollhättan, och sedan helgen efter det borta mot Ymer, så nästa hemmamatch sker 9/3 mot Tuve VK. 
Vi ses där!