Div 1 Södra Damer 2018/19

15 / december 2018
Veddige Varberg VS KFUM Göteborg 2-3
Match
9 taggade själar åkte idag ner till Veddige för att spela match. När första set drog igång vid 15.00 var vi inte med alls och hemmalaget kunde enkelt ta ledningen. Mot slutet av matchen jobbade vi oss uppåt men det var fortfarande hemmalaget som lyckades vinna första setet efter den stora ledningen.

I andra set bestämde vi oss för att de var vår tur att briljera och det gjorde vi. Vi hade bra press på servarna och alla vågade köra på i anfallet. Detta ledde till en vinst i andra set för vår del. I tredje var det lite samma visa som i första set då vi inte var med från början. Motståndarna drog iväg med en ledning från start som vi aldrig lyckades ta ikapp helt vilket resulterade i att de vann tredje set också. 

Det fjärde setet började inte jättebra för vår del men vi tog ikapp och bestämde oss för att vi skulle vinna det. Med bra servar och mycket slit så lyckades vi med det! Sista och avgörande setet vann hemmalaget och därmed matchen.

Trots förlusten var det en rolig och intensiv match och vi spelade väldigt bra i helhet. Vi testade några nya uppställningar och spelade runt på olika positioner och det funkade också! Vi lyckades få väldigt bra samarbete mellan passarna och centrarna ihop med bra anfall från kanterna. Det vi ska tänka på till nästa gång är att ha färre servemissar och jobba på att bli ännu bättre i servemottag. Bästa spelare blev nr 2, Ieva vilket var så välförtjänt!

Nu tar vi ett juluppehåll så ses vi på hemmamatcherna nästa år!