Div 1 Södra Damer 2018/19

01 / december 2018
KFUM Göteborg VS RIG Falköping B 3-2
Match
Under novembers sista lördag var det dags för höstens drabbning mot volleybollgymnasiets lag RIG Falköping B. 
Laget var förberett på en tuff och rolig match mot serie-tvåorna eftersom tidigare erfarenhet talar för att RIG har ett strukturerat spel med unga hungriga spelare.
Under första set tog hemmalaget snabbt ledningen, och det var en trygghet i hela laget där det mesta föll på plats. Vi blockade bra och spelade bra försvar resan från början medand RIG fallöping hade desto svårare att komma till spel, där deras passare fick jobba hårt. Så på både många egenproducerade poäng och misstag från motståndarna kunde KFUM Gbg vinna första set med 25-17.

I andra set testade vi en annan uppställning, eftersom vi vill kunna ha spelare som klarar av mer än en position för att täcka upp för varandra. Det skapade dock lite förvirring som gjorde att RIG fick med sig ett antal gratispoäng. Med frustration över detta, och ett RIG som började anfalla desto bättre både från kanten och mitten så var ställningen 15-21. 
Damerna i KFUM tänkte dock inte ge upp så lätt och vände till 23-21, men klarade inte att knyta ihop säcken och förlorade setet med 23-25. 
I tredje set gick vi tillbaka till ordinarie uppställning, men på samma sätt som vi förlorade andra set, med lite för mycket egna misstag förlorades även tredje set. Det handlade framförallt om försvaret som inte stod på rätt positioner, att vi inte lyckades få fram de ankla bollarna till nät och att vi inte tog för oss.
Så i fjärde set satte vi ner foten, och började spela desto mer strukturerat. Servarna han utdelning, varje spelade kämpade för laget och vi kunde vinna med 25-17.
Sista och avgörande set skulle bli av samma typ av spel och en inställning om att ta det hela vägen, en boll i taget, så vann hemmalaget med 15-8.

Vi ligger nu 5a i en mycket jämn div 1 serie, och har två bortamatcher kvar, mot Jönköping och Veddige.