Division 3 Norra Damer 2024/25

27 / september 2024
Seriespelet 2024/25

Volleybollen växer i Sverige!
Det ökade intresset syns såväl bland antalet aktiva spelare som i antalet lag som deltar i seriespel. Säsongen 2024/25 spelar omkring 275 lag i Svenska Volleybollförbundets seriesystem. Det är en ökning med 16 procent jämfört med föregående säsong.

Går vi ännu längre tillbaka i tiden, till säsongsstarten 2019/20, uppgick antalet seriespelande lag till 168, från Elitserien ner till Division 3. Spolar vi fram igen till dags datum ser vi då en 90-procentig ökning av antalet seriespelande lag under perioden, vilken alltså innehållit en pandemi som gjort sitt bästa för att sätta käppar i hjulet.

Den stora massan av nya lag återfinns av naturliga skäl i Division 3, som är instegsserien. Här är ökningen massiv. Säsongen 2019/20 spelade 21 lag här, medan omkring 142 gör det under säsongen 2024/25; en ökning med 576 procent.

Tabeller & spelscheman
I Serieportalen samlas samtliga serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem. Alla serier har var sin så kallad turneringssajt, innehållande spelscheman, tabeller, statistik samt lag- och spelarsidor. I samma portal finns även andra volleybollmästerskap som arrangeras i Svenska Volleybollförbundets regi, så som Grand Prix, Ungdoms-SM, Junior-SM.

Direktlänkar till alla volleybollserier 2024/25

 Streama alla elitseriematcher – och många från division 1-3!
Samtliga elitseriematcher från såväl grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet visas samlat på plattformen volleytv.se i samarbete med Sportway Media Group (SMG). Från och med säsongen 2024/25 kommer det även streamas många matcher från Division 1-3 på plattformen. Föreningar som vill börja visa sina matcher på VolleyTV kan läsa mer här! På streamingsajten volleytv.se hittar du som tittare information om erbjudanden och hur då får access till sändningarna!

Livescore från alla matcher i alla serier!
Serieportalen erbjuder en heltäckande livescore-tjänst som låter dig följa alla pågående matcher i alla serier, poäng för poäng, set för set, dag ut och dag in. Livescore-tjänsten med dagsaktuella matcher hittar du här!


Regler och bestämmelser
dokumentbanken på volleyboll.se finns bland annat regler, regelkommentarer och tävlingsbestämmelser samlat. För allmän information om seriespelet, se den här sidan på volleyboll.se!