Div 1 Södra Herrar 2019/20

03 / februari 2020
KFUM Göteborg VS RIG Falköping B, 3-2
KFUM Göteborg HERR A- RIG Falköping 3-2 (25-22, 18-25, 23-25, 25-17, 15-8)

Lördagen hade en riktig batalj i lager för herrlaget när tonåringarna från Riksidrottsgymnasiet kom på besök. I strax över två timmar kämpade lagen om de viktiga poängen för att hänga med i toppen av tabellen. Innan mötet hade ungdomarna ett segertåg igång med sju raka vinster, vilket herrlaget lyckades stoppa.

När matchen blåser igång är det RIG som visar upp ett bättre spel. De bollskickliga ungdomarna gav bort få misstag och tillsammans med hemmalagets svaga insats i serv kan de dra ifrån. KFUM lyckas komma ikapp till mitten av setet och därifrån är det desto jämnare. Båda lagen spelar bra side-outspel och följs åt till slutpoängen där KFUM kan kamma hem de sista poängen.

Tonåringarna fortsätter ånga på med sitt väldigt misstagssnåla spel och kan med stor press i serv tvinga hemmalaget ifrån nätet. Det gör att RIGarna enkelt håller ifrån KFUM i poängen och kan utan problem spela hem andra set.

Till tredje set får KFUM upp mottaget igen och kan hota motståndet i tre utvägar vilket syns i poängen. Det är mycket jämnare än andra set nu när lagen börjar hitta rytm. Tyvärr är det gästerna som är snäppet vassare och kniven är mot KFUMs strupe.

Fjärde set startar och det märks att KFUM inte gett upp än. Nu när mottaget stämmer bättre, får man även självförtroende i de andra momenten. Servtrycket ökar och underlättare för blockförsvaret. Men RIG ger inte upp och det är först vid 9-9 hemmalaget lyckas dra ifrån. Man tar ett extra poäng vid varje servomgång fram tills seger 25-17.

Det är ofta ett bra tecken att vinna fjärde set om man kommer hamna i en femsetare då man får med sig momentum och en vinnarkänsla till det avgörande setet. Vinnaren i en femsetare får med sig två poäng istället för tre, och förloraren kan trösta sig med att få ett bonuspoäng till serietabellen. Och det märks att KFUM vann fjärde set för servar oerhört bra och kan snabbt ta en 6-2 ledning. Modet är uppe hos hemmalaget och nere hos gästerna, och humöret vinner eller förlorar ofta matcher. KFUM kan enkelt spela ut RIG och ta hem två sköna poäng efter en riktigt tuff och rolig match mot Sveriges bästa ungdomar.

Nästa helg har herrarna spelledigt och möter Ymer IK på bortaplan den 16/2.