Div 1 Södra Herrar 2019/20

30 / januari 2020
KFUM Göteborg VS Engelholm, 3-1
Årets första hemmamatch

KFUM Göteborg - Engelholm 3-1 (25-19, 25-21, 22-25, 25-23)

Under lördagen spelade herr A sin första hemmamatch mot jumbon Engelholm. Förhoppningarna var stora för hemmalaget då man åkte på stryk när lagen möttes för första gången i höstas.

Matchens första set var inget som talade för Engelholm. KFUM visade upp sin kvalitet som andra placering i tabellen och stoppade det mesta Engelholm visade upp.

Till set nummer två spelar gästerna upp sig, det bjuds på mycket bättre motstånd än i första set och hemmalaget får kämpa allt mer för att ta hem setet.
Det leder till att Engelholm får upp ångan inför tredje och kan då slå undan fötterna för KFUM som något besviket får ge upp detta set.

I fjärde set är det en bra kvalitet på volleyboll som visas upp i Idrottshögskolan. Hade man sätt Engelholm spela utan att veta deras placering i tabellen hade man lätt kunnat tro att de slogs om medaljer då det spelas en riktigt bra volleyboll på båda sidor nätet. Men tack vare en rejäl kraftuttömning av hemmalaget i setets sista poäng kan man med nöd och näppe knipa hem setet, matchen och tre pinnar.

Matchen igenom spelas ett bra servmottag som bäddar för en bra match hos hemmalaget. Man får många alternativ till anfall och det gör det svårt för Engelholm att hänga med i blocket. Något som fortfarande behövs utvecklas i laget är att hela tiden ligga i och inte gå ner i tempo då man leder. Det gör att KFUM ofta tappar matchens tredje set och ger motståndet hopp om att komma ikapp.

Nästa hemmamatch spelas den 1/2 mot Riksidrottsgymnasiet (RIG) Falköping, klockan 12.15. Den vill ni inte missa då Sveriges volleybollframtid står på andra sidan nätet!

Vi ses där!