Div 1 Södra Herrar 2019/20

14 / december 2019
KFUM Göteborg VS Vindrarp, 3-0
Årets sista hemmamatch

KFUM Göteborg - Vindrarps VK 3-0
(25-17, 25-16, 25-20)

Inför årets sista hemmamatch var det ett skånelag från tabellens nedre skikt på besök. En viktig match för herrarna att kamma hem, dels för att hänga med Malmö i tabelltoppen men också för att gå på jullov med en bra känsla.

Som de flesta matcher börjar lagen att nosa på varann. Man känner på block, anfallsteknik och försvarsplacering. När väl detta är ur vägen startar KFUM maskinen, och går från 4-4 till 10-4. Detta följs upp till en 19-9 ledning och hemmalaget kan enkelt ro hem första setet minus lite poängtapp på slutet.
Vindrarp ökar sitt tempo till andra set och lagen följs åt till 12-12 innan KFUM kan börja dra ifrån. 3 poäng här, 4 poäng där leder snabbt till en vinst med god marginal.

I slutet av andra och till början av tredje spelar herrarna så stabilt att coach bestämmer att vädra bänken. Att dela upp speltid ger bra stämning i laget och en bra rivalitet mellan spelare. Den "nya" startsexan spelar som om det vore en vanlig dag på jobbet och kan utan större bekymmer ta hem det tredje och sista setet i matchen.

Laget spelar en väldigt stabil och bra volleyboll matchen genom. Förra helgens osäkerheter är som bortblåsta och stämningen i laget är på topp. Det känns bra att kunna hantera sådana svängningar mellan matcher utan att fastna i en våg med dålig energi. Nästa steg är bara att kunna hantera det under match också.

Framöver är det julledigt för grabbarna och serien drar igång igen den 11/1 med bortamatch i just Skåne, mot Helsingborg.

GOD JUL önskar A-laget! 🎄