Div 1 Södra Herrar 2019/20

18 / november 2019
Gothia VS KFUM Göteborg, 0-3
Vinst 0-3, trots sämre prestation
Gothia VBK - KFUM Göteborg HERR A 0-3 (21–25, 19-25, 20-25)

Efter förra veckans toppnivå var det ett taggat lag inför dagens match. Kanske var det också övertagget som gjorde att man inte presenterade på den nivån som på senaste tiden blivit en vana.

Lite sjukdom gör att man strax innan matchen får kasta om lite i uppställningen inför matchen, vilket löser sig galant.

I första set är man taggade men spelet är överansträngt och leder till att det blir stelt och ofokuserat. Lite problem i mottag och svårigheter att sätta serve leder till en sämre rytm så att spelet aldrig kommer igång fullständigt. Trots det tar KFUM en tidig ledning 7-3 och man blir mer avslappnad än tidigare. Man fortsätter tugga på till ledning 18-12 innan det börjar bli lite väl avslappnat och motståndarna börjar komma ikapp. KFUM vinner första set 25-21.

Andra set ser snarlikt ut, men lagen följer varandra poängmässigt mer jämnt innan KFUM vid ledning 20-18 tar fart. KFUM-grabbarna tar setet 25-19. Trots att grabbarna aldrig riktigt kommer upp i sitt stabila rutinerade spel som visats i tidigare matcher, är det viktigt att poängtera att det var bra nog, idag. KFUM har 2-0 i set, men vill ha mer.

KFUM-grabbarna rullar runt lite på uppställningen till tredje set och laget får mer energi och nollställd timing i anfall vilket gör laget mer avslappnat och servarna börjar rulla in. Även detta set knyter man ihop och tar hem 25-20.

Dagens prestation är långt ifrån topp, men som tidigare nämnts.. det är tillräckligt bra för att vinna i tre raka set. Trots att man har en ledning som t.ex. 18-12 i första set så är man inte helt nöjd. Det talar kanske mer om vart laget satt ribban och ambitionen.

Grabbarna har en matchledig helg framför sig innan man 30/11 spelar #MOVEMBER s hemmamatch mot Lunds VK som kommer spelas till förmån för #MUSTASCHKAMPEN .

Vi ses där!