Div 1 Södra Herrar 2019/20

09 / november 2019
KFUM Göteborg VS Ymer, 3-1
Revansch!

KFUM Göteborg Herr A - IK Ymer 3-1 (18-25, 25-22, 25-13, 25-15)

Revansch! Senaste tre gångerna laget har mötts har Ymer alltid dragit det längsta strået.. Men inte idag! Ymer har trots manfall de senaste säsongerna, ett stabilt lag, med ett bra grundspel som hittills gett våra herrar problem.

I första set startar KFUM svajigt, med stor sannolikhet på grund av historiken mellan lagen. Mottaget som har varit så bra senaste veckorna är inte alls lika bra och herrarna har svårt att hantera gästernas serv. Det leder till ett osäkert spel där KFUM inte alls kommer upp i sin nivå. Ymer håller utan större problem en ledning genom setet och tar hem det med 18-25.

Lite omstuvning i laget inför andra set ger bra resultat för hemmalaget. Mottaget blir bättre, vilket leder till bättre anfall. Även blockförsvaret stämmer bättre nu och herrarna kan åter komma upp i den nivån som laget hållit. Hemmalaget går upp i en 8-4 ledning fram tills att Ymer jobbar sig tillbaka under mitten av setet, men kan inte hålla tillbaka KFUMs suveräna spel och får ge sig med 25-22.

Efter att ha visat upp bra kvalité på spelet igen kan hemmalaget spela mer avslappnat. Med bra servtryck uppbackat med bra block kan herrarna ta en 6 poängsledning vid 10-4. Denna utökas till 16-8 för att sen snyggt knyta ihop säcken vid 25-13. Nu är grabbarna verkligen spelsugna och gör varje moment bra och med rätt teknik.

Det fjärde setet är som det tredje, tidig ledning som utökas och kan relativt enkelt plockas hem till vinst 25-15.

Från att starta väldigt mediokert spelar laget upp sig något enormt. Vi har spelare som tar ansvar och presterar enormt bra under matchens gång vilket skapar en tävlingskänsla inom laget om att göra bra saker. Det är riktigt kul att se att så fort laget tappar nervositeten spelar man med otroligt hög kvalité. Det bådar väldigt gott inför de sista matcherna innan juluppehållet.

Nästa helg spelar herrarna borta (men ändå hemma i Göteborg) mot Gothia Volley (den nykomponerade klubben där Tuve och United slagits ihop) lördag den 16/11 i Lundbystrand, Hisingen. Missa inte det!

Hoppas vi ses där!

Glöm inte att också följa oss våra sociala medier för senaste nytt:
Instagram
Facebook