Div 1 Södra Herrar 2019/20

27 / oktober 2019
KFUM Göteborg VS Malmö, 3-0
Ännu en vinst!

KFUM Göteborg - Malmö VK, 3-0 (25-19, 25-18, 25-20)

På lördagseftermiddagen bjöd herrlaget på magnifik volleyboll inför en ivrigt påhejande publik. Trots tentavecka 📖 saknades bara en spelare för laget och man kunde visa upp en imponerade startsexa med mycket Elitserierutin i sig, som användes med råge under matchens gång.

Alexander Solberg, fick kliva in från start på passarpositionen idag, började lite nervös efter ha dragits av en ryggskada hittills under säsongen där han missat träningar och matcher, vilket gav en liten skakig start för laget. När väl hans premiärnerver försvann, försvann även dagens svårighet. KFUM spelar oerhört bra volleyboll matchen igenom och kan hantera Malmös ace i både serve och försvar.

Utöver mycket bra block och försvar, spelar herrarna ett hänsynslöst anfallsspel. Det märks tydligt att vi antagligen har seriens bästa kantspelare, både i spikehöjd men även i spikehastighet. Gång på gång får Malmö problem då kanterna slår över blocket.

I slutet av set två och i början av set tre får även bänken komma in och känna på bollen. Detta löser de med bravur då man spelar hem de seten med samma siffror som första. Trots en så pass bra startsexa, gäller det att vara på tårna för att det är hård konkurrens om att få vara del av de sex.

I vanliga fall brukar jag skriva något vi ska träna på inför nästa match, men idag spelar vi så vacker volleyboll, så att jag har ingenting att tillägga. Hösten bjuder på många hemmamatcher, så se till att inte missa KFUM spela lika vackert framöver!

Nästa helg har Volleybollsverige ledigt då U23 SM spelas i Lund, vilket betyder att herrarna spelar nästa a hemma mot IK Ymer lördag den 9/11. Missa inte det!

Vi ses där!

Glöm inte att också följa oss våra sociala medier för senaste nytt:
Instagram
Facebook