Elitserien Herrar 2023/24

08 / januari 2024
Avskedsmatch i fullsatt Habo Sporthall
586 åskådare fick se en bra match i Habo Sporthall.
Hylte/Halmstad (H/H) var för starka och vann i tre raka set (21-25, 23-25 och 18-25) i den sista elitseriematchen som spelades i Habo sporthall. Det var i princip fullsatt i hallen då Fyrmannafestivalen pågick under denna helg och många deltagare fanns i publiken.
Publiksiffran var 586 som förgyllde matchen.

Habo inleder matchen svagt och det är inte förrän i tionde bollen som laget vinner boll på eget anfall. Johan Ottosson försöker ge och hitta sina centrar men det stämmer inte plus att H/H centrar är stora i block. Habo ligger under med 2-7 innan kantspelarna får utdelning och spelet stämmer mycket bättre. Hugo Morency spelar bra och ger Habo sin
åttonde poäng och är då endast en poäng efter H/H. I detta skede i setet så har lyfter Habo en hel del försvar men tyvärr så misslyckats efterföljande handlingar. H/H lägger i en växel till. Dardan Lushtaku sätter upp tempot på kanterna och då har Habo blocket svårt att hänga med. David Pettersson sätter press i sin hoppfloat serve som Habomottagarna har svårt att hantera i hela matchen. Johan sätter upp några backspike till Algot som ger utdelning, men det räcker inte för att
 vinna det första setet. H/H rycker och har ett par tre bollars försprång innan setet stängs av missat anfall från Habo.

I andra setet så följs lagen åt i poängen. Habo får en hel del hjälp då H/H missar mycket serve i början av setet. Här har Algot Danielsson en bra period och vinner tre raka poäng. Habo är i ledningen för första gången i något set. H/H tuffar på, Dardan passar bland annat en hoppbagger till David Petterson som han smäller in. I mitten av setet så kliver Habo proffsen fram mer, Luke Denton och Conal McAinsch tar nu mer poäng än första setet. Det är en nyckel för Habo att få dessa spelare att  leverera poäng. När det inte stämmer för dem så blir laget för uddlöst och lättläst. Habo leder med 18-15, men H/H kommer i kapp. Spelet från båda lagen är en nivå högre än i första setet, det görs enhandsräddningar både högt upp och på golvet som lagen spelar vidare på. När Luke Denton singelblockar Kasper Benjaminsson till 23-21 får man en känsla att detta set är Habos. Då klev David Pettersson in och satt ett hårt centeranfall, blockade ned Conal bollen efter och H/H  hade skaffat sig setboll. H/H vann även detta set efter ett missat Haboanfall.

Det tredje setet blev aldrig spännande. Habo kom aldrig in i setet, de kom efter direkt. Edin Ibrahimovic, David Petterson och Dardan Lushtaku fortsatte dominera och Habokillarna var slagna för kvällen.

Det positiva för kvällen är att Habo gör en klart bättre match än de andra två mot H/H denna säsong. Det finns delar att utveckla som finns inom truppen. Hugo Morency gör en bra match. Till helgen som kommer åker laget till Lund och kommer då att möta ett till av  GP-lag. Helgen där på kommer Habo möta Floby i en av GP-semifinalerna i Uppsala.

Pris till bästa spelare i Habo går till Hugo Morency och i H/H till Eldin Ibrahimovic.

Poänggörare i Habo:
Luke Denton 14p
Algot Danielsson 11p
Hugo Morency 7p
Conal McAinsh 7p
Carl Larsson 1p
Johan Ottosson 1p

Poängbäst H/H:
Edin Ibrahimovic 12p
Tomas Vilimas 10p
Kasper Benjaminsson 10 p

Text: Andreas Hult