Elitserien Herrar 2023/24

22 / september 2023
Seriespelet 2023/24
Helgen 23-24-september dundrar volleybollsäsongen 2023/24 i gång på bred front. Här har vi samlat information och länkar gällande säsongens seriespel!

Volleybollen växer i Sverige!
Det ökade intresset syns såväl bland antalet aktiva spelare som i antalet lag som deltar i seriespel. Säsongen 2023/24 spelar omkring 275 lag i Svenska Volleybollförbundets seriesystem. Det är en ökning med 11 procent jämfört med föregående säsong.

Går vi ännu längre tillbaka i tiden, till säsongsstarten 2019/20, uppgick antalet seriespelande lag till 168, från Elitserien ner till Division 3.

Spolar vi fram igen till dags datum ser vi en 64-procentig ökning av antalet seriespelande lag under perioden, vilken alltså innehållit en pandemi som gjort sitt bästa för att sätta käppar i hjulet.

Den stora massan av nya lag återfinns av naturliga skäl i Division 3, som är instegsserien. Här är ökningen massiv. Säsongen 2019/20 spelade 21 lag här, medan omkring 120 gör det under säsongen 2023/24; en ökning med 471 procent.

Tabeller & spelscheman
I Serieportalen samlas samtliga serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem. Alla serier har var sin så kallad turneringssajt, innehållande spelscheman, tabeller, statistik samt lag- och spelarsidor. I samma portal finns även andra volleybollmästerskap som arrangeras i Svenska Volleybollförbundets regi, så som Grand Prix, Ungdoms-SM, Junior-SM.

Direktlänkar till alla volleybollserier 2023/24:

Streama alla elitseriematcher!
Elitserien livestreamas i samarbete med Sportway Media Group (SMG) säsongerna 2023/24 och 2024/25. Samtliga elitseriematcher från såväl grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet visas samlat på plattformen volleytv.se.

I den här nyheten finns information om erbjudanden och hur då får access till sändningarna!

Livescore från alla matcher i alla serier!
Serieportalen erbjuder en heltäckande livescore-tjänst som låter dig följa alla pågående matcher i alla serier, poäng för poäng, set för set, dag ut och dag in. Livescore-tjänsten med dagsaktuella matcher hittar du här!

Regler och bestämmelser
I dokumentbanken på volleyboll.se finns bland annat regler, regelkommentarer och tävlingsbestämmelser samlat.

För allmän information om seriespelet, se den här sidan på volleyboll.se!