Elitserien Herrar 2022/23

23 / september 2022
Tio drabbningar inviger elitseriesäsongen 2022/23

Efter en lång försäsong med tuffa träningsläger och mängder med matcher, står klubbarna nu redo att inleda jakten på mästartitlarna. Elva damlag och elva herrlag från 18 olika föreningar tar plats i startfältet.

Premiäromgången bjuder på tio matcher, fyra på damsidan och sex på herrsidan, däribland ett klassikermöte mellan Örkelljunga och Falkenberg. Guldtippade Hylte/Halmstad herr, som även är regerande mästare, inleder i sin tur med bortamatch mot ett ungt och talangfullt Södertelge.

Även på damsidan är det Hylte/Halmstad som bär på favoritskapet, men de får vänta kvar i startblocken ytterligare en vecka tillsammans med Gislaved och nykomlingen Göteborg innan vi välkomnar dem in i spelet.

”Målet är att stå som nummer ett i april”

Några röster inför helgens premiäromgång:

- Vi har en massa spelare födda 2004 nu som blir stommen i laget efter vår generationsväxling. Sedan hoppas vi att vi har gjort bra värvningar. Ethan Carroll (amerikansk spiker) är en lång drasut som kan gå både till höger och vänster. Daniel Hähnert (tysk vänsterspiker) blir kapten, men i övrigt satsar vi på våra unga spelare, säger Södertelge VBK:s Lars Broström till LT.

- Vi kan slå alla lag, men det är inget konstigt med det. Jag tror att upp till åtta-nio lag kan slå varandra, så tajt serie kan det bli, siar Flobys sportchef och assisterande coach Kalle Nordén i Falköpings Tidning.

- Vi har längre startsträcka än de andra topplagen, säger EVS-coachen ”Perra” Dalqvist till Helsingborgs Dagblad, men konstaterar också vidare att ”målet är att stå som nummer ett i april”.

- Jag tror det kommer komma lite skrällar här och där, säger Värnamotränaren Jessica Sandberg, som i den här intervjun spår en jämnare säsong.

- Om vi ska nå ända fram till ett SM-guld är kanske lite väl optimistiskt, men vi sticker i alla fall fram hakan och är beredda att ge alla motståndare riktigt tunga uppgifter, säger Vingåkers-tränaren Lukas Karlsson till Katrineholms-Kuriren.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Nu kör vi, volleybollvänner!

PREMIÄROMGÅNGEN
Dammatcher
2022-09-24
15:00 Engelholm – Värnamo
17:00 Sollentuna – Örebro
17:00 IKSU – Linköping
17:00 RIG Falköping – Lund
Livescore från alla matcher och alla serier!

Herrmatcher
2022-09-24
14:00 Vingåker – Habo
14:30 RIG Falköping – Lund
15:00 Floby – Sollentuna
Livescore från alla matcher och alla serier!

2022-09-25
14:30 RIG Falköping – Uppsala
16:00 Örkelljunga – Falkenberg
16:00 Södertelge – Hylte/Halmstad
Livescore från alla matcher och alla serier!

Om toppbilden: Landslagsspelarna Cecilia Malm, Engelholm, och Joel Andersson, Hylte/Halmstad, pryder säsongens elitseriemontage. Foto: Nisse Nilsson och Åke Andersson. Montage: Joakim Bengtsson. 

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr