Elitserien Damer 2022/23

07 / oktober 2022
Superlördag med nio elitseriematcher

Elitseriesäsongen har tuggat i gång på allvar och nu står en ny helgomgång för dörren. Elitserienvolleyboll.se med införrapport samt länkar till livescore och streaming!

Volleybollsäsongen 2022/23 rivstartade med två intensiva helgomgångar som bjöd på tio matcher vardera. Och den tredje vill inte vara sämre. Tio matcher på nytt – och hela nio av dem kombinerar för en superlördag!

I kavalkaden av matcher finns många godbitar. Vi ser bland annat ett dubbelmöte mellan Sollentunas och Hylte/Halmstads respektive dam- och herrlag i Arena Satelliten.

I Närkes residensstad drabbar i sin tur Örebro och Engelholm samman i en tillställning mellan två topptippade lag som båda inlett säsongen med idel segrar. De förstnämnda tog en riktig skalp förra helgen när man bortabesegrade regerande mästaren Hylte/Halmstad med 3-1 i set.

- Vi har haft en bra start på säsongen och vi är redo för en ny tuff match på hemmaplan, säger Sabrina Phinizy i en intervju på klubbens hemsida.

I Falkhallen får vi se Falkenberg ta emot Habo. Båda står på en seger och en förlust efter två omgångar.

- Jag hoppas vi kan fortsätta bygga på att spela som en enhet. Vi har haft bra nivå på träningarna den här veckan och hoppas kunna ta med oss energin till Falkenbergs hemmaplan. Det är ett bra lag med fint stöd från supportrarna, så det kommer bli kul. Men vi måste förtjäna det roliga genom att göra jobbet, säger Habocoachen Andrew McWilliam till klubbens hemsida.

Under söndagen står Örkelljunga – Södertelge som enda match på schemat, där gästerna jagar säsongens första seger.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Damer
2022-10-08
14:00 IKSU – RIG Falköping
15:00 Värnamo – Linköping
15:00 Örebro – Engelholm
17:00 Sollentuna – Hylte/Halmstad
17:30 Lund – Göteborg

Herrar
2022-10-08
14:30 Sollentuna – Hylte/Halmstad
15:00 Lund – Floby
15:00 Uppsala – Vingåker
16:00 Falkenberg – Habo

2022-10-09
16:00 Örkelljunga – Södertelge

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr