Div 1 Södra Herrar 2021/22

17 / oktober 2021
TREDJE RAKA OCH DERBYVINST!
GOTHIA A - GÖTEBORG A, 0-3
Herrarna åkte på bortamatch mot lokalkonkurrenten Gothia i hemmahallen!

Trots derbynerver så är det är lugnt lag på banan som startar första set starkt. Bra mottag leder till bra avslut och man kan vid 9-9 börja dra ifrån med fint block försvar. Flera stabila servserier leder till komfortabel setvinst.

Andra set börjar ännu bättre, med hög kvalité på alla moment i spelet. Laget tar snabbt en 2-9 ledning och kan därefter rida på vågen av sitt eget spel och vinna även set nummer två, trots visst motstånd från andra sidan nätet i slutet av setet.

Och om andra set började bra, så höjde sig herrarna ytterligare en nivå för att visa upp ett riktigt elegant och kontrollerat spel. Effektiv serv ger i en serie ledning 1-9 och nästa serie utökar ledningen till 3-14. Sen är det bara tre nya servare innan setet är slut till herrarnas favör. Man kan alltså vinna setet utan att rotera ett helt varv, vilket pekar på väldigt hög kvalité.

Varje spelare i laget gör en kanoninsats på planen! Matchen igenom har Göteborg en riktig stabil servmottagning och bra försvar, vilket leder till att resterande moment och blir bra. Tillsammans med hög effektivitet i anfall och ett stort block har Gothia ingen chans.

Återigen bra stöd från läktaren, kul att se och inte minst kul att höra ljudet i Idrottshögskolan!

Nästa hemmamatch spelas 14.30, lördag 23/10 mot ungdomarna från Riksidrottsgymnasiet! Ses där!