Div 1 Södra Herrar 2021/22

10 / oktober 2021
Hemmapremiär och en till vinst!
Göteborg - Habo, 3-2

I helgen tog Herrlaget emot ungdomarna från Habo Wolley. Habo har precis innan säsongen dragit igång lyckats vinna guld i samtliga ungdomsklasser - U16, U18 och U20, vilket kan tyda på vilken förmåga dessa grabbar innehar.

I första set så syntes dock inte detta då hemmalaget spelar på oerhört hög nivå och gästerna hänger inte med alls. Utomordentlig servmottag och försvar bådar vägen till en enkel setvinst där ungdomarna inte kommer över 10 poäng.

Men som så ofta händer i volleybollen så reser sig ofta lag efter en underprestation i tidigare set. Habo visar vad de kan och med stor servpress pushar de Göteborg till att begå misstag och kan skapa sig en ledning 14-20. Herrarna lyckas dock kämpa emot och står för en mäktig vändning där de lyckas få setbollar 24-22. Dessvärre har inte gästerna gett upp och kan vända till vinst.

Nu är matchen igång och tredje set börjar jämt. Det är först efter 14-14 som hemmalaget finner en lucka att dra iväg. Man får en ledning på 4 poäng, som man därefter kan spela sideout på och ta hem setet.

Fjärde set är oerhört svängigt. Lagen turas om att ta flera poäng i rad på egen serv men Habo kommer först upp i setboll, den första räddas av hemmalaget, men eget misstag leder till ett femte och avgörande set.

För ett femte set ges en lite längre setpaus för ny lottning av kaptenerna, och denna pausen uppskattas av "gamlingarna" i Göteborg där Habos ungdomar födda 2003 och 2004 inte har lika stort behov av vila. Att hämta andan var precis vad hemmalaget behövde och man startar femte set starkt. Bra servserier där man tar fler poäng leder snabbt till fördel fem bollar. Ungdomarna stretar emot, men försprånget visar sig vara för stort och herrarna kan ta hem vinsten med 15-11.

Framhejat av en fantastisk hemmapublik kan herrarna ta hem sköna poäng i en väldigt kul match. Matchen visar tydligt att när Göteborg spelar bra mottag så kommer det andra per automatik. Lyckas man där så är laget svårstoppat.

Nästa (hemma?)match spelas borta den 16/10 mot lokalkonkurrenten Gothia Volley. Nästa riktiga hemmamatch spelas mot RIG Falköping den 23/10. Ses där!