24 / april 2022
SVENSKA MÄSTARE: Hylte Halmstad Volley

Det är guldyra i Halmstad.
Damernas SM-guld i volleyboll stannar kvar i södra Halland.
Det är klart efter söndagens seger hemma över Örebro. 

Det blev en 3-1-seger i den tredje SM-finalmatchen i Halmstad Arena.

Men det var inte självklart. Örebro fick Hylte Halmstad att ta två time-out i slutet av andra set när hemmaspelarnas stora ledning snabbt åts upp av de rosa gästerna, men guldmedaljöserna höll undan.

I tredje set hade Örebro 15-13- och 22-19-ledningar när tränarna Pedro Mendes/Almir Ljutovac åter tog två time-out för att inte äventyra guldfesten. Hylte Halmstad kom i kapp till 23-23 – men i den dramatiken i Halmstad Arena vann Örebro sitt andra set i den här finalserien, 25-23.

Men trots 5-0 till Örebro i början av fjärde set var hemmalaget snabbt i kapp, och sedan höll det hela vägen för Hylte Halmstad som därmed tog klubbens andra raka SM-guld. Bäste poängplockare var synonymt med Årets Spelare i elitserien: Milca Da Silva, Hylte Halmstads brasilianska anfallsspelare.

– Min relation till Sverige är mycket bra, haha. Jag är så glad över det här laget och den här klubben, säger Milca i guldyran kort efter segern.

– Min relation till Sverige är mycket bra, haha. Jag är så glad över det här laget och den här klubben, säger Milca i guldyran kort efter segern.

Hylte Halmstad har totaldominerat den svenska volleybollsäsongen 2021/22.
Elitserien: 20-0 i matcher, 60-4 i set.
Slutspelet: 9-0 i matcher, 27-2 i set.
Totalt: 29-0 i matcher, 87-6 i set.

Siffrorna talar ett tydligt språk. Det var bara Örebro som rörde om lite i slutspelet. I andra finalmatchen i Idrottshuset i Örebro stod hemmalaget emot bra när de vann ett set och skrämde Hylte Halmstad med mycket bra spel.
Men nio set i finalserien gick till mästarlaget.

Leif Nilsson, som varit med i 40 år och i många år var ordförande och klubbens starke man, försöker sätta det här SM-guldet i perspektiv:

– Det är lika roligt varje gång. Det här laget...måtte vi få behålla det. Det är helt otroligt.

-----

SM-final, damer, match 3:
Hylte Halmstad – Örebro
3-1 (25-18, 25-21, 23-25, 25-21)
Hylte Halmstad vann med 3-0 i matcher och är svenska mästare säsongen 2021/22.