24 / oktober 2021
SEGERTÅGET FORTSÄTTER!
GÖTEBORG - RIG Falköping, 3-0

Motståndet stod gymnasieeleverna från Riksidrottsgymnasiet Falköping för. RIG har alltid duktiga ungdomar med sig och denna kull var dessutom längre än på länge.

Hemmalaget startar första set med starkt spel, men med en svag serv. Alltså spelar lagen jämt fram tills 8-8 då äntligen rutinen börjar kicka in och herrarna kan dra ifrån. Pressad serv tillsammans med stabilt block försvar leder till setvinst 25-20.

När andra set börjar är RIG mer med på noterna och spelar ett mer moget spel med mindre egna missar. Samtidigt kämpar Göteborg fortfarande med att sätta sin serv vilket återigen leder till en jämn start på setet. Lagen spelar stabilt och tar poäng sideout fram tills 18 lika när Göteborg kan plocka fram den där fina rutinen för att komma snäppet före. Vid det laget räcker det att ta poäng i sideout för att kunna ro hem setet.

Nu är maskineriet igång och herrarna ser målsnöret framför sig. Inga tvekande eller lama tredje set som har vanliga problem under tidiga säsonger, nu är det fullt ös från start och helt plötsligt leder hemmalaget med 16-7. RIG stretar emot men har bekymmer att jobba runt den ökade servpressen och det täta försvar som hemmalaget innehar. Lite goa block och servess avslutar matchen till hemmalagets favör.

När laget följer sin spelplan, så är det inte mycket som kan rå på Göteborg. För herrarna gäller det dock att kunna hitta den koncentrationen för att fokusera på rätt saker som i sin tur leder till stabilt spel. Återigen var publiken högljudd och underbar att ha vid sidan av planen! Ett annat plus idag var att få spela mot Simon Larsson som härstammar från Göteborg där han gjort stora framsteg!

Nu tar herrarna lite höstledigt och spelar först nästa match borta mot toppkonkurrenterna Linköping 13/11.