12 / oktober 2021
HEMMAPREMIÄR OCH SÄSONGSSTART FÖR GÖTEBORG B!

Säsongstart för Göteborg Herrar B med Göteborgsderby på hemmaplan. Herrarna spelade mot Gothia B och Moheda som kommit hela vägen från Alvesta.

Första setet började långsamt och man låter bortalaget glida iväg, men efter några sideoutförsök så hämtade man tillbaka serven och fick tillbaka lite momentum. Från ett underläge 0-7, vänder man första setet och vinner 25-22. Efter setförlusten rustade dock Gothia upp sig och vann andra setet. Efter detta återhämtade sig inte riktigt Herr B trots att man stundtals gör riktigt grymma poäng och visar upp ett fantastisk spel. Bortalaget vann derbyt denna gången med 3-1 i set. Men revansch är att vänta redan nästkommande match, 16 oktober, åter på hemmaplan! Be there!

Efter en paus med dömande och funktionsarbete var det dags för ännu en match för hemmalaget, denna gång mot Moheda.
Denna andra match hade Göteborg blivit mer vana med sina respektive positioner och spelade på en högre nivå än matchen tidigare. Men efter att ha varvat ner och utmattningen kommit ikapp så visade sig Mohedas stora anfallare vara lite för mycket för hemmalaget. Peppen från hemmapubliken tillät Herr B att hålla sig kvar i seten längre än motståndarna var redo på. Men till slut så tog bortalaget tre raka set.

Med imponerande räddningar och smart spel, många och långa perioder och poängserier visar laget prov på att man kan kan hålla en hög nivå. Det är inte bara ”stundtals” man göra detta, utan istället längre perioder av matcherna. Man visar en stor utveckling och med lite mer träning, framförallt att spela ihop sig som lag och träna in sina nya positioner så kommer Göteborg Herrar B vara ett lag att hålla ögonen på!

Nästa match spelas, som sagt, 16 oktober och är åter derby på hemmaplan. Det vill ni inte missa, så planera att vara i Idrottshögskolan!