Div 1 Södra Damer 2020/21

11 / oktober 2020
Ymer VS KFUM Göteborg 1-3
(19-25, 19-25, 25-22, 18-25)

Under söndagen åkte Dam A ner till Borås för att möta Ymer! Efter förra matchens avslut var vi mer än taggade på att spela.
Första set startar lite svajigt med lite onödiga misstag samtidigt som Ymer är på hugget direkt vilket ger dem en stabil 4-0 ledning. Så fort vi känner oss lite varmare i kläderna börjar det dock vända för oss och sakta men säkert går vi om dem. Vi har väldigt stabil serve-mottagning och pressade servar som ger resultat. Detta ledde till en vinst av första set med 25-19.

I andra set är det åt andra hållet i början, denna gång är det vi som har en stabil ledning men Ymer som kommer ikapp. Här är det dock framförallt kommunikationen som sviker oss, så vi lyckas ändå hålla en hög nivå genom hela setet. Framåt slutet tar coach Nate en timeout som drog fram det sista som behövdes för att vinna även detta set med 25-19.

I tredje set får vi lite problem dock är det en blandning av våra egna fel och att Ymer pressar på rejält. De har även under hela matchens gång, ett väldigt stabilt block vilket vi sliter extra mycket med detta set. De drar iväg och får en 15-9 ledning, som vi lyckas jämna ut. Men därefter drar de iväg ännu lite till och vinner setet 25-22.

I fjärde set går exakt alla in med inställningen att detta ska bli det sista setet. Vi hamnar i ett bra flow och har otroligt vassa anfall, bra block, defense och servar. Vi pressar på och även om Ymer pressar tillbaka lyckas vi vinna sista setet med 25-18.

Under denna match var våra bästa delar av spelet vår serve-mottagning och våra servar! Vi visar att vi kan spela med massa olika laguppställningar och ändå lösa det galant. Vi tackar Ymers Vk för en rolig söndagsmatch och laddar om inför en ny träningsvecka!