Div 1 Södra Damer 2019/20

27 / oktober 2019
KFUM Göteborg VS Svedala B, 3-0
Andra vinsten denna veckan!

Under lördagen spelade Dam A mot mot Svedala som slutade med en 3-0 vinst efter en lite svajig match från vår sida.

Första set började starkt för oss då vi tog en väldigt stabil ledning med ca 10 poäng. Dock försvann den nästan lika fort när motståndarna vann tillbaka serven och vi började tveka och slappna av lite för mycket. Tyvärr var det svårt för oss att hitta tillbaka till vårt eget spel och gav därför väldigt många poäng till motståndarna i form av servermissar, anfall ut och bollar som åkte ner i backen på grund av dålig kommunikation. Motståndarna utnyttjade detta och fortsatte jobba sig uppåt. Vi lyckades dock knyta ihop säcken och vinna första set med 25-17.

Andra set startades nästintill med samma sexa på plan i hopp om att försöka hitta vårt spel och få upp energinivån. Dock var detta också ett väldigt blankt set från vår sida. Vi fortsatte göra poäng och hade relativt bra servar och försvar men vi var inte riktigt där mentalt så trots att det gick bra i vissa lägen såg man inte det på oss. Vi gav många poäng till motståndarna även i detta set vilket såklart inte ska ske. Motståndarna å andra sidan hade en vass kantspelare som dunkade in några poäng och detta märktes inom deras lag! Efter ett väldigt tyst set från oss lyckades vi ändå kamma hem även andra set.

Men som man brukar säga, tredje gången gillt!! I tredje set var det en helt annan femma bland spelarna rent mentalt och glädjemässigt. Vi spelade vårt spel och fick till både bra och explosiva anfall och servar. Defense och servemottagningen fungerade väldigt bra och det kändes som alla i laget, både på och utanför plan, var helt inställda på att vinna denna match med 3-0. Och med ett avslutande block lyckades vi göra det!

Siffrorna skrevs till 3-0 (25-17, 25-17, 25-15) och vi har än så länge lyckats vinna alla matcher! En stor del av laget var inte riktigt där mentalt under hela matchen vilket såklart märktes tydligt på spelet. Nu laddar vi om inför en ny träningsvecka som är matchfri vilket ger oss tid att fokusera extra mycket på allt som behövs!

Glöm inte att också följa oss våra sociala medier för senaste nytt:
Instagram
Facebook