17 / oktober 2020
Lund för svåra för Uppsala
Drömstart på comebacken med tre raka vinster – sedan kom förlusten. Lund var för starka och Uppsala Volley föll på hemmaplan med 0-3 (23-25, 17-25, 17-25). Nu är det bara att glömma förlusten och ladda för bortamatchen i Sollentuna i morgon.

August Borna är elitseriens poängkung och Uppsalas block och försvar fick inte grepp på honom. Han gjorde själv 19 poäng, men drog också på sig bevakning så blott 16-årige Sebastian Martinez Ayre kunde göra 13 poäng.
– Lund var för bra. Vi fick inget gratis och block och försvar fungerade inte som i de tidigare matcherna . Då fick vi ingen trygghet i spelet och det blev lite stressat, förklarar tränare Patrik Törner.
– Nu ska vi glömma det här och ladda för i morgon. Då möter vi topplaget Sollentuna och då är vi definitivt underdogs och har inget att förlora. Då kanske vi kan spela bättre än idag, fortsätter Patrik.
Alex Jenkins fick pris som bästa spelare i Uppsala och Sebastian Martinez Ayre fick priset i Lund.  Även Carl Ahremark uppmärksammades för att ha spelat sin 300 elitseriematch och sitt 1000:e elitserieset.