14 / oktober 2020
Dubbla segrar för KFUM Göteborg
KFUM Göteborg B - Vindrarp 3-0, KFUM Göteborg B - Gothia 3-2

Tidig lördag morgon så passerar vi de halländska vattendragen Viskan, Ätran, Nissan och Lagan för att spela volleyboll mot Vindrarp VK (värd) och Gothia Volley i division 2 västra damer. Känslan i laget inför var på topp då laget tränat hårt med sitt block men även off system spel. Båda dessa element var nyckelfaktorer till dagens fina volleyboll.

Första matchen skulle spelas mot Vindrarp VK ett lag som hade vunnit båda sina matcher i första omgången. Trots detta gick KFUM GBG ut hårt och visade motståndarna noll respekt. Genom att alltid sätta upp dubbelblock överallt inklusive mitten så tvingade vi Vindrarp till att spela defensivt och lösa bollar över blocket som våra försvarsspelare enkelt kunde plocka upp. Genom att styra matchen rätt igenom så vinner vi i KFUM GBG bekvämt med 3-0 med setsiffrorna 25-18, 25-20 och 25-12.

Dagens mest spännande match skulle bli derbymatchen mot Gothia. En match som börjar med att vi gör mycket rätt men har problem med att få in servar på banan. Detta leder till att i första set har vi totalt 8 missar i egen serv vilket är samma sak som att ge Gothia 8 enkla gratis poäng. Första setet slutar med 20-25 till Gothia.

Inför andra set inser laget att de måste skärpa till sig och de vet att det är servarna som är skillnaden mellan vinst och förlust. Med direktivet att det är vi som måste styra matchen dit vi vill och att vi ska skratta bort våra missar från coach Isak så reser sig laget och tar över setet totalt. KFUM spelar med en hög energi på och förtroendet för varandra är enormt vilket visar sig då flera spelare går ner till servlinjen med ett beslutsamhet i ansikte vilket leder till flera fina jump-float som ställer till det för Gothia. KFUM vinner detta bekvämt med 25-20.

Tredje set är ganska likt andra set vi sätter ner foten på gasen och kör ifrån Gothia. Försvarsspelet och anfallsspelet går som på räls och vi tar setet med 25-12 utan större ansträngning.

Fjärde set blev en käftsmäll efter att ha spelat en underbar volleyboll i de tidigare seten, spelet börja hacka och utdelningen blir minimal. När halva setet är spelat så byter vi in lite pigga spelare från bänken som ger ny energi på banan. Men försprånget som Gothia skaffat är för stort för att ta igen och Gothia vinner med 25-16.

Till femte setet byter vi tillbaka spelarna som avsluta fjärde setet med att få lite tips och tricks från coachen samt vila benen och dricka vatten. Laget går ut starkt vi styr och ställer i matchen men har lite problem med att döda bollen tidigt vilket leder till onödigt långa boll-dueller där KFUM anfaller och Gothia spelar försvar. Trots ett jämnt femte set sett till poängfördelningen så vinner KFUM välförtjänt då de är det bättre laget med 15-13.

Dagens insats var en solkar laginsats där vi alla spelare deltog och var delaktiga i båda segrarna. Där skills som laget har övat på ger utdelningar så som i hopp server men även trippleblock.

På banan fanns det dock två stjärnor som bör framhävas efter dagens vinster det är libero Evelina Andersson och passaren Sara Razaeikhoshbakht där den ena ledde försvaret och den andra styrde anfallet.

Väl spelat KFUM Göteborg som visade vem som är storasyster av Göteborgslagen!!