02 / mars 2020
Karlstad - Ljungby 0-3 Degerfors - Ljungby 2-3
En lyckad roadtrip..

Ett taggat Ljungby åkte på lördagen upp till Karlstad för att ta revansch efter 3 förlorade matcher i rad. Nu fick det vara nog, vi kan ju så mycket bättre. Matchen kom kanske aldrig upp till någon jättehög nivå, men vi behöll hela tiden ett jämt spel och vann komfortabelt i tre raka set. Efter det checkade vi in oss på hotellet i Karlstad för att ladda om inför söndagens drabbning i Degerfors.

En betydligt tuffare match väntade oss. Motståndarna har slipat till laget ordentligt sen vårt senaste möte och är i större behov av poäng än vad vi är. Det blev också jämt i alla set förutom det fjärde (det har vi redan glömt) och vi stod inför ett femte och avgörande set. Vi startade det på bästa möjliga sätt och drog ifrån redan från början, samtidigt som Degerfors bjöd oss på några enkla misstag. När vi var framme vid matchboll började vi helt plötsligt tveka, stressa i mottag och anfall och göra konstiga val. Det går snabbt från 14-9 till 14-13 och tankarna går att vi kanske kommer tappa ledningen och matchen. Men ett anfall från Degerfors som döms ut gör att vi vinner matchen med 15-13. Skönt, rättvist och härligt!

Det som däremot händer sekunderna efter är bland det mest osportsliga vi varit med om och vårt firande stannar fort upp och luften går liksom ur hela hallen. Spelare som skriker, skäller och rycker tag i domarstolen på ett sätt som om det handlat om liv och död. Nej, gör om och gör rätt. Detta var en seriematch i DIV 1 volleyboll. För oss som älskar och lever för sporten, det hör inte hemma här! Våra tankar gick efteråt till dessa två stackars domare som fick mottaga så mycket vrede. Snälla, var rädda om våra svenska volleybolldomare. Det finns inte ett överflöd av domare och jag kan lova, dem gör alltid det bästa dem kan. Det blir inte alltid rätt, man håller inte alltid med varandra. Som med allt annat i livet! Men att vägra tacka dem efter, vansinne.

Slutsats, vi är väldigt nöjda med vår prestation denna helg. Coach Paul var tydlig med vad vi skulle lägga fokus på och överlag i bägge matcherna så lyckades vi med det. Lagsport när den är som bäst!