02 / december 2019
KFUM Göteborg VS Lund B, 3-1
Mustaschmatch

KFUM Göteborg Herr A - Lunds, VK 3-1 (25-16, 23-25, 25-22, 25-17)

Seger i en av dagens två kamper! Inte bara att det var dags för hemmamatch, det var även en tävling mot publiken i kamp mot prostatacancer, då herrarna har under november odlat mustasch i förmån för Mustaschkampen

Båda lagen öppnar matchen med ett gäng servmiss. Det tar fram tills tredje rotationen hos KFUM där faktiskt serven sitter och matchen kan börja på riktigt. Lund spelar en bättre början på setet och tar en ledning vid 8-5 innan hemmalaget kommer igång. Vid 10-10 börjar herrarna spela som laget gjort de senaste matcherna. Stabilt mottag som följs av tungt anfall, backat med stort block-försvar i egen serv. KFUM kommer upp i 19-12 ledning och efter det kan setet enkelt avfärdas.

Lund verkar inte ha blivit nedstämda av första set, utan öppnar lika bra som i första och tillsammans med att KFUM inte lyckas sätta in serv kan Lund hålla en ledning i setet. Herrarna går ner i en svacka där miss leder till miss. Laget spelar hackigt utan framgång i mottag heller och Lund tar stor framgång i sin pressade serv. Det är först vid 17-22 som hemmalaget vaknar lite granna och har en fin servserie till 23-22, men väl där kan man inte ta hand om de sista poängen och Lund plockar hem setet.
Det är två taggade lag som klev in på banan för tredje set, där båda såg möjlighet att dra i från till 2-1 ledning i matchen, vilket gav ett väldigt jämt, och välspelat set. Lagen är inte mer än fyra poäng ifrån varandra fram tills att KFUM kammar hem setet.
Tack vare att herrarna kom tillbaka i sitt normala spel kunde de höja sig ett snäpp till för fjärde set. Setet är väldigt likt det första och Lund får inte tillfälle att mäta sig som de tidigare seten. 3-1 och sjätte raka vinsten för herrlaget!

Utöver denna matchen gick vi även en kamp mot publiken om att donera till Mustachkampen, där pengarna går till kampen mot prostatacancer, som drivs av Prostatacancerförbundet. Detta har grabbarna valt att fokusera genom att odla mustascher som symboliserar just denna kamp. Resultatet av detta blev en insamling på 5840 kronor! Helt underbart! Vi tackar enormt för det publiken och ni där hemma har bidraget med! Det gör det lite lättare att smälta att herrlaget förlorade den matchen med 2400 kronor mot publikens mäktiga 3440 kronor.

Nästa helg spelar herrlaget borta mot nykomlingarna Floby VK, men helgen efter det, den 14/12 spelas sista hemmamatchen för första halvan av säsongen.