24 / november 2019
Vinst inför bästa hemmapubliken..
Ljungby Volley

Dubbelhelg stod på schemat inför denna helgen. En bortamatch mot EVS B på lördag och sen hemmamatch mot Karlstad på söndagen. Två matcher där vi såg att vi hade chansen att ta hem 6 starka poäng.

Men, inför lördagens drabbning hade EVS förstärkt upp sitt lag och blev för tuffa. Vi hade svårt med deras tuffa servar och mottagning satt inte riktigt där den skulle. Det var nära att vi knep första set och hade vi gjort det kanske matchbilden hade fortsatt annorlunda. Men det blev en förlust med 3-0 (26-24, 25-14, 25-11) och därmed kom första matchen utan någon vunnen poäng. Bara hem och ladda om!

Inför söndagens match tror jag vi alla hade revanschlust, skönt att få spela på hemmaplan och ha stödet från publiken med sig. 

Ljungby visade vägen från början till slut, även om laget hade några perioder där man tappade flera poäng i rad vid mottag så kändes det inte som att gästerna skulle få med sig några poäng hem. Vi var starka på alla positioner. Blocket satt, anfallen var varierande, bakom servarna fanns en tanke, defense och mottag var nästintill klockrent, viljan fanns, glädjen syntes. När det mesta stämmer, då vinner vi! Skönt med en stark 3-0 (25-22, 25-19, 25-16) seger och att vi fick avsluta helgen på topp.

Nästa helg väntar bortamöte, då vi gästar Göteborg. Seriens kanske tuffaste motståndare, hur det slutar, få vi se då!