20 / oktober 2019
Ljungby - Degerfors 3-0
Äntligen vinst för Ljungby

Första set följdes lagen åt, båda lagen började lite försiktigt. Sedan tog Degerfors några snabba poäng och ledde setet med 11-15. Det verkade just då som att första set skulle gå till gästande lag, men Ljungby kom igång och gick förbi. Det blev till slut en ganska komfortabel setvinst med 25-18.

I andra set byttes Andrea Johansson in, hon tackade för det och såg sedan till att i egen serv ge Ljungby en fin ledning med hela 7-0. En ledning som Degerfors aldrig lyckades ta in och setet gick till Ljungby med 25-16.

Nu kom det här tredje setet igen, som Ljungby haft problem med förut. Att stänga matchen. Det var jämt fram till 4-4, sedan lossnade det för hemmalaget som ledde hela setet fram till sista boll. Där fick Malin Krona chansen att avgöra matchen med ett snyggt pet i grytan. Matchen var slut, Ljungby vinner sin första match för säsongen och glädjen var stor. Tredje set slutar 25-16 och vinner därmed matchen med 3-0.

Bästa spelare i Ljungby blev Alina Reinhold. Med många starka servar, bra blockspel och luriga anfall lyste hon starkast i laget. Överlag gjorde samtliga på plan en stark insats i både mottag, pass och anfall.

Nu väntar 3 veckors spelledighet, sedan fortsätter båten ro framåt!

3-0 (25-18, 25-16 och 25-16)